Officiële teaser toont de Xiaomi Mi Max

Een officiële teaser op de Engelse website van Xiaomi bevestigt het bestaan van de Mi Max, een bijzondere phablet.

Xiaomi Mi Max
De teaser

Xiaomi

Vorige week schreven we over een gelekte foto waarop het grote 6.4-inch paneel van een nieuwe Xiaomi phablet te zien was, de Xiaomi Mi Max. Al een tijdje doen er geruchten de ronde dat Xiaomi bezig is met een nieuwe smartphone lijn, dus de kans was groot dat de Xiaomi Mi Max het eerste toestel uit die lijn is. Vandaag werd dat bevestigd door een teaser op de officiële Engelse site van Xiaomi. Op de foto is een Mi Max te zien die uit de broekzak van een gebruiker steekt. Dat betekent dus dat de smartphone in je broekzak past, ondanks het feit dat het scherm zo groot is. De bijbehorende tekst onthult onder andere dat het scherm een 1440 x 2560 Quad HD resolutie heeft en dat het kenmerkende Xiaomi logo op de voorkant ontbreekt.

Mi Max

De Xiaomi Mi Max is niet alleen bijzonder omdat het de eerste smartphone is van de nieuwe lijn, maar ook omdat het voor Xiaomi in meerdere opzichten echt een nieuwe stap is. Zo zou de smartphone volgens verschillende anonieme bronnen de eerste Xiaomi smartphone zijn met een zelfgemaakte chipset. Eerder dit jaar werd namelijk al bekend dat het Chinese merk zelf haar chipsets wil ontwikkelen om de kosten laag te houden. Een eerder gerucht wees er op dat de Mi Max een Snapdragon 820 chipset heeft, maar beide chipsets hoeven elkaar niet uit te sluiten: Xiaomi brengt namelijk vaak verschillende varianten van zijn toestellen uit. Zo is er bijvoorbeeld zowel een Snapdragon als een MediaTek variant van de Redmi Note 3.

Renders van de phablet tonen een vingerprintscanner aan de voorkant, net zoals de Xiaomi Mi 5, maar de gelekte foto van vorige week onthulde dat er geen scanner of homeknop op de voorkant van het toestel te bekennen is. De kans is dan ook groot dat de renders nep zijn en dat de vingerprintscanner aan de achterkant van de Mi Max zit. Waarschijnlijk horen we binnenkort meer over deze veelbelovende phablet.

Bron: Miui

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters