Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien

De Chinese smartphonemaker Xiaomi wordt steeds populairder in het westen en als het goed is, zou tijdens MWC 2018 het laatste model in de Mi Mix lijn onthuld moeten worden: de Xiaomi Mi Mix 2S. Op eerder gelekte beelden was te zien hoe het toestel een soort mini iPhone X notch krijgt, maar dan verschoven naar een hoek van het display.  Een nieuw opgedoken hands-on video doet vermoeden dat het toestel ook bediend zal worden door iPhone X-achtige swipe gebaren.

Full screen 3.0 met mini notch

Via Weibo verscheen eerder een schets van de Mi Mix 2S met een randloos design dat Xiaomi ” full screen display 3.0″ lijkt te noemen. Op de schets ziet het er inderdaad uit alsof er nauwelijks nog randen zijn rondom het display, maar de sensoren aan de voorkant moeten toch nog wel ergens verwerkt worden. In plaats van een grote notch, zoals bij de iPhone X, is een mini notch te zien rechts in de hoek. Op deze manier zullen waarschijnlijk niet zoveel mensen klagen over een inham, maar het is nog onzeker wat voor sensoren er in de mini notch zijn verwerkt. Als het er niet zoveel zijn, is het ook niet raar dat de inham kleiner is dan bij het toestel van Apple.

Xiaomi Mi Mix 2S

iPhone X swipe gebaren

De notch is niet het enige dat de telefoon gemeen heeft met de iPhone X. In een korte video van OnPhones is te zien hoe iemand de Xiaomi Mi Mix 2S met een hand onderin vasthoudt, terwijl de duim allerlei iPhone X-achtige swipe bewegingen over het scherm maakt. We zien de duim scrollen op een pagina, Switchen naar de volgende pagina en omhoog swipen om te gaan door alle geopende apps.

Echt Xiaomi Mi Mix 2S?

In de video zou heel goed inderdaad de Mi Mix 2S te zien kunnen zijn, maar helaas wordt dus alleen de onderkant van het display getoond en is er verder geen referentiepunt om er zeker van te zijn dat het inderdaad over Xiaomi’s aankomende toestel gaat. Er is een randloos toestel te zien, maar aangezien steeds meer smartphones met dit design komen, zou het net zo goed om een andere smartphone kunnen gaan en moeten we het dus, zoals altijd, met een korreltje zout nemen.

Via: PhoneArena

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters