Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera?

Eind vorig jaar kwam de Xiaomi Mi Mix 2 uit, de opvolger van de originele Mi Mix. Een toestel dat hoge ogen gooide met zijn dunne schermranden. Ondertussen heeft elk toestel die feature, zo snel kan het gaan. Opeens was Xiaomi geen copycat meer, maar een trendsetter. Maak kennis met de Xiaomi Mi Mix 2s.

Xiaomi deelt persrenders Xiaomi Mi Mix 2s

Nu komt er al een derde toestel uit in de serie, de Mi Mix 2s. Een specificaties-upgrade, maar ook op het gebied van design verandert er het een en ander. Zo zijn de schermranden nog dunner geworden. Ja, echt! Het Chinese merk heeft nu namelijk zelf officiële persrenders van de Xiaomi Mi Mix 2s gedeeld.

Wat meteen opvalt, is wat niet aanwezig is: een selfiecamera. Die zit bij de Mi Mix 2 aan de schermrand aan de onderkant. Een merkwaardige plek, maar daardoor kan de schermrand aan de bovenkant nog dunner gemaakt worden. Nu beide randen zijn geslonken, is er een andere locatie nodig.

Xiaomi Mi Mix 2s

Gelekte afbeeldingen leken te hinten naar een selfiecamera in de rechter bovenhoek. Absoluut niet symmetrisch, maar wel een mogelijke oplossing. Op de officiële renders is die camera echter nergens te bekennen. Waarschijnlijk zit de module weer aan de onderkant.

Voor zo’n tussenmodelletje is de kans klein dat Xiaomi voor drastische oplossingen kiest. Denk bijvoorbeeld aan een uitschuifbare camera, zoals Vivo onlangs toonde tijdens het Mobile World Congress.

Het gebrek aan een notch is in ieder geval verfrissend. Ook qua Android smartphones zagen we ze de afgelopen maanden overal voorbij komen.

Xiaomi Mi Mix 2s

Specificaties

Laten we ook nog even naar de gelekte specificaties kijken van de Xiaomi Mi Mix 2s. Onder de motorkap vind je de Snapdragon 845, in combinatie met 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen. Een krachtigere basis dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S9 dus.

Daarnaast wordt het Xiaomi’s eerste toestel dat je draadloos op kunt laden. Althans, als de geruchten kloppen. De officiële afbeeldingen hebben in ieder geval al een ander gerucht ontkracht: het toestel heeft geen dubbele camera aan de achterkant. Volgende week horen we meer, tijdens de officiële onthulling.

🔥Lees ook: De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters