‘Flinke upgrade: Xiaomi Mi Mix 2s wordt in februari onthuld’

Tegenwoordig heeft bijna elke nieuwe smartphone dunne schermranden. Zelfs budgetmodellen, zoals Xiaomi onlangs heeft bewezen. Dat is niet geheel toevallig de fabrikant die eind 2016 deze trend heeft afgetrapt. Toen was het nog een unicum. Waar Xiaomi voorheen bekend stond als copycat, verraste de fabrikant opeens met de Xiaomi Mi Mix 2. Is het nu al tijd voor de Xiaomi Mi Mix 2s?

‘Xiaomi komt met Xiaomi Mi Mix 2s’

Het ging om een high-end toestel met dunne schermranden. Zeer dun. De bekende designer Philippe Starck was verantwoordelijk voor het ontwerp. In 2017 werd een vervolg onthuld, de Mi Mix 2. Het nieuwe toestel bracht het design naar de grote massa. Door beperkte productiecapaciteit en tekortkomingen bleef de eerste Mi Mix meer een conceptmodel.

Sinds eind vorig jaar duiken er geruchten op dat de fabrikant binnenkort al een opvolger gaat onthullen. Het gaat om een vermeende tussentijdse upgrade genaamd Xiaomi Mi Mix 2s. Naar verluidt moet het toestel een krachtigere chip en een stukje verfijning naar de Mi Mix 2 gaan brengen. Men voorspelt dat het onaangekondigde toestel tijdens het Mobile World Congress wordt onthuld.

Xiaomi Mi Mix 2S
De Mi Mix 2s?

Snapdragon 845 en verbeterde camera

Die beurs vindt dit jaar vanaf 25 februari plaats. Dat is overigens ook waar de Samsung Galaxy S9 en talloze andere toestellen zullen worden aangekondigd. Naar verwachting krijgt de Xiaomi Mi Mix 2 een flinke upgrade in de vorm van de Snapdragon 845. Dat is de high-end chip waar dit jaar vrijwel alle flagships gebruik van gaan maken.

Daarnaast kun je op een verbeterde camera rekenen. Dat is goed nieuws, gezien dat een van de vlakken is waarop Xiaomi steeds teleurstelt. Althans, waarop je merkt dat de scherp geprijsde modellen net niet aan de duurdere concurrentie kunnen tippen. Aan de andere kant is het dus verstandig om hier ook niet al te veel van te verwachten.

Volgens Chinese analisten blijkt uit bronnen binnen de leveranciersketen van Xiaomi dat het bedrijf druk bezig is met het voorbereiden van de Mi Mix 2s. Sterker nog, wellicht wordt het nieuwe toestel zelfs al voor het Mobile World Congress onthuld. Hopelijk brengt de ambitieuze fabrikant het model ook wereldwijd uit. Maar zal het genoeg zijn om van de Galaxy S9 te winnen? Hier lees je wat je van Samsung’s nieuwe smartphones kunt verwachten.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters