Xiaomi Mi Mix: Xiaomi brengt smartphone zonder randen uit

Vandaag is het toestel van Xiaomi aangekondigd waar veel mensen al een tijd naar uitkeken, de Xiaomi Mi Note 2. Hiernaast is ook nog een ander toestel aangekondigd. Dit is de Xiaomi Mi MIX. De laatste beschikt over een scherm zonder randen aan zowel de bovenkant als de zijkanten.

Xiaomi Mi MIX

Xiaomi Mi MixOp een evenement in Beijing in China is naast de Mi Note 2 een toestel aangekondigd waar niet veel mensen op hebben gerekend. Dit toestel kwam als een aangename verrassing. Eerder zagen wij al een toestel zonder randen wat naar verluidt zou gaan om de Mi Note 2. Dit bleek dus achteraf te gaan om de Mi MIX.

Dit toestel krijgt specificaties als een Snandragon 821-processor, 4GB of 6GB aan werkgeheugen afhankelijk van je keuze. De opslagcapaciteit van het toestel is 128GB of 256GB. De 256GB-variant is degene die 6GB aan werkgeheugen heeft. Dit toestel heeft ook de naam Xiaomi Mi MIX Pro, maar dit is op moment van schrijven nog niet helemaal duidelijk. Het zou ook gewoon een variant van de Mi MIX kunnen zijn. De Mi MIX Pro heeft ook gouden randjes aan de achterkant van het toestel. Dit is te zien bij de vingerafdrukscanner en de camera. De batterij van het toestel krijg een grote capaciteit van 4400mAh. De resolutie van de telefoon is nog niks over bekend.

Naast de Xiaomi Mi MIX is ook de Mi Note 2 aangekondigd. Dit was het toestel waar het evenement voor bedoeld was. Xiaomi had voor de presentatie nog niks gemeld over de Mi MIX.

Scherm

De Xiaomi Mi MIX heeft als belangrijkste aankondiging een scherm zonder al te veel randen. Het enige wat los van het scherm zichtbaar is, is de onderkant van het toestel. Daar zit wel een rand. Hierin zit de camera verwerkt samen met een infraroodsensor in de onderkant van het toestel.

Wat nog meer opvalt, is dat er geen gewone speaker zit aan de bovenkant van de telefoon. Hoewel smartphones steeds moderner worden, is het nog steeds een gadget om mee te kunnen bellen. Hier heeft Xiaomi wat op bedacht. Deze technologie heet ‘cantilever piezoelectric ceramic acoustic technology’. Even in de Nederlandse versimpelde taal komt het er op neer dat dit zogenaamde trillingen door het glas heen geeft. Hiermee zijn het geen normale trillingen die we gewend zijn. Het geluid kan door het glas heen waardoor je alsnog gewoon een telefoongesprek kunt houden zonder de bekende speakergat boven het scherm.

Prijs en beschikbaarheid

Dit klinkt allemaal erg optimistisch. Er is echter wel iets waar we rekening mee moeten houden. De Mi MIX die laten zien is nog een conceptmodel. Later zal Xiaomi dit model wel daadwerkelijk uitbrengen, terwijl de productie naar verluidt niet erg snel zal gaan. Dit komt door het volledig keramische design van de telefoon, waardoor het veel tijd in beslag neemt. Hierdoor zal de producite gelimiteerd worden.

Waar Xiaomi vaak oren doet openen, is de prijs. De prijs voor de 4GB RAM variant met 128GB aan opslaggeheugen is 3499 Yuan (€474,-) en de ‘Pro’ variang met 6GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen bedraagt 3999 Yuan (€542,-). Natuurlijk moet je er nog wel importkosten en belasting bij op rekenen, waardoor de prijs nog wat een aantal tientjes hoger kan worden. Het is niet bekend of het toestel officieel in Nederland gaat komen.

Bron: Mi

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters