‘Foto’s en specificaties kleinere Xiaomi Mi MIX Nano duiken op’

Er is een kleinere versie van de opvallende Xiaomi Mi MIX opgedoken op het Chinese sociale netwerk Weibo.

Futuristische smartphones

Xiaomi Mi Mix
De Xiaomi Mi MIX

Het gemiddelde vlaggenschip ziet er eind volgend jaar waarschijnlijk heel anders uit. De afgelopen jaren vond de innovatie binnen smartphonemarkt vooral binnen de toestellen plaats. Denk aan efficiëntere processors, snel oplaadbare batterijen en indrukwekkende camera’s. Aan de buitenkant is er echter vrij weinig verandert, naast de gebogen randen die steeds meer merken zijn gaan gebruiken. Daar komt volgend jaar dus naar verwachting verandering in. Zowel Apple als Samsung gaan naar verluidt implementeren dat vrijwel de gehele voorkant van hun volgende vlaggenschepen bedekt. Daarmee zien smartphones er opeens futuristisch uit, zonder dikke randen en homeknoppen.

Xiaomi Mi MIX

Xiaomi gaf ons begin deze maand alvast een voorproefje op volgend jaar. De Chinese smartphonefabrikant wordt er regelmatig van beticht dat het andere merken na-aapt. Die traditie leek het bedrijf voort te gaan zetten met de introductie van de Xiaomi Mi Note 2, een toestel dat qua voorkant sterk op de Galaxy Note 7 lijkt. Daarna wist Xiaomi echter opeens iedereen te verrassen met de onthulling van de Xiaomi Mi MIX. Het opvallende toestel heeft vrijwel geen schermranden, behalve aan de onderkant. Het resultaat is een toestel dat vergeleken met het huidige aanbod op de smartphonemarkt er opeens zeer futuristisch uit ziet.

5.5-inch variant

De concept-telefoon is te koop, maar Xiaomi kan slechts 10,000 exemplaren per maand produceren. Het toestel heeft een 6.4-inch scherm dat volgens het merk 91% van de voorkant bedekt. Toch is het toestel relatief klein, dankzij het gebrek aan schermranden. De kans is groot dat Xiaomi binnenkort met een handzamer formaat komt. Op het Chinese sociale netwerk is namelijk een 5.5-inch variant van de Mi MIX gespot. Het onaangekondigde model draagt de codenaam Nano, en heeft de Snapdragon 821 onder de motorkap zitten, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen.

Xiaomi Mi MIX NanoXiaomi Mi MIX Nano

korreltje zout

De anonieme plaatser vergelijkt zelfs de 6.4-inch Mi MIX met het vermeende kleinere model, zoals je op de bovenstaande foto’s kunt zien. Het is onduidelijk wanneer Xiaomi van plan is om dit kleinere model van de Mi MIX te introduceren. Houdt er rekening mee dat het hier om een nep toestel kan gaan, dus neem dit nieuws vooral met een korreltje zout. Zou jij de Xiaomi Mi MIX overwegen als het scherm kleiner is?

Bron: Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jo -

    “Zowel Apple als Samsung gaan naar verluidt implementeren dat vrijwel de gehele voorkant van hun volgende vlaggenschepen bedekt” – Jaja. Zo! Dus.Veelzeggend ook.. Helder verhaal!

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters