‘Xiaomi Mi Note 2 krijgt gebogen scherm met ultrasonische vingerprintscanner en Force Touch’

Er zijn een aantal interessante geruchten opgedoken betreffende de ambitieuze Xiaomi Mi Note 2, een toestel dat naar verluid een van de eerste smartphones met een ultrasonische vingerprintscanner onder het scherm gaat worden.

Xiaomi

Naar verwachting zal Xiaomi over enkele maanden de Xiaomi Mi Note 2 onthullen, de opvolger van de Mi Note. Gisteren dook er wat interessante informatie en speculatie over het toestel op, met name op het Chinese sociale netwerk Weibo. Zo zou het toestel een high-end versie krijgen met Force Touch, de technologie die Apple 3D Touch noemt. Dat betekent dat het scherm van je smartphone onderscheid kan maken tussen hoe hard je drukt, en op basis daarvan verschillende acties uit kan voeren. Denk bijvoorbeeld aan een link die in een nieuw tabblad wordt geopend als je het harder indrukt, terwijl de link met een normale tap in het huidige tabblad was geopend.

Xiaomi Mi Note 2

De Xiaomi Mi Note 2 heeft naar verwachting een 5.7-inch scherm. Het goedkoopste model heeft een normaal scherm, zonder Force Touch dus, met een resolutie van 1080 x 1920. Het duurdere model heeft een gebogen Force Touch scherm met een hogere resolutie (1440 x 2560). In totaal zijn er drie verschillende modellen: voor het model zonder Force Touch kun je kiezen tussen een model met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen en een model met 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Het duurdere model met Force Touch is enkel verkrijgbaar met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen.

Xiaomi Mi Note
De originele Mi Note

Ultrasonische vingerprintscanner

De toestellen met 6GB aan werkgeheugen hebben een dubbele camera aan de achterkant, ontwikkeld door Samsung. Beide camera’s in de module hebben naar verwachting 12 megapixels. Het goedkoopste model, met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen, heeft een enkele 16MP camera aan de achterkant. Wat de Xiaomi Mi Note 2 zo bijzonder maakt is dat het waarschijnlijk een van de eerste smartphones wordt met een ultrasonische vingerprintscanner, verstopt onder het scherm. Daardoor zijn de randen van het toestel nog dunner.

Duurste Xiaomi smartphone

Onder de motorkap van alle modellen zit waarschijnlijk de Snapdragon 820 of de 821, een iets krachtigere variant van de chipset. Ook hebben alle modellen een 4000mAh batterij met Quick Charge 3.0, en wordt NFC ondersteund. Naar verwachting gaat het goedkoopste model $376 kosten, terwijl het duurste model een prijskaartje van $526 zou hebben. Daarmee wordt het meest luxe model van de Mi Note 2 de duurste smartphone die Xiaomi op de markt heeft gebracht, maar daar krijg je wel een interessant toestel voor terug. Voorlopig nemen we dit soort nieuws echter met een korreltje zout, want het zou niet de eerste keer zijn dat geruchten omtrent een Xiaomi toestel niet bleken te kloppen.

Bron: Mobipicker

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters