‘Xiaomi Mi5S en Mi Note 2 krijgen geavanceerde drukgevoelige schermen’

Volgens een insider krijgt zowel de Xiaomi Mi5S als de Mi Note 2 een drukgevoelig scherm dat accurater is dan de technieken van Huawei en Meizu. Daarnaast zouden beide toestellen gebruik maken van Qualcomm’s ultrasonische vingerprintscanners.

Xiaomi

Uit recente geruchten blijkt dat Xiaomi van plan is om niet een maar twee vlaggenschepen in de tweede helft van dit jaar aan te gaan kondigen. We hebben het over de Xiaomi Mi5S, een verbeterde versie van de Mi5, en de Xiaomi Mi Note 2, de langverwachte opvolger van de Mi Note van begin vorig jaar. Vandaag heeft een anonieme bron binnen Xiaomi interessante informatie betreffende de twee nieuwe vlaggenschepen onthuld.

Drukgevoelige schermen

Volgens de insider hebben beide toestellen een drukgevoelig scherm, vergelijkbaar met Apple’s Force Touch. Dat komt er op neer dat het scherm kan meten hoe hard je op het touchscreen drukt, op basis waarvan het besturingssysteem weer verschillende acties kan uitvoeren. Denk aan een link in een nieuw tabblad openen als je er harder opdrukt, of het deelscherm openen als je een foto kort aanraakt. Andere grote Chinese merken zoals Meizu en Huawei zijn ook bezig met drukgevoelige schermen, maar volgens de insider zijn de schermen van de Mi5S en de Mi Note 2 een stuk beter en accurater.

Huawei was een van de eerste smartphonefabrikanten die een smartphone met Force Touch uitbracht, de Huawei Mate S. Helaas maakte de Android schil van het Chinese bedrijf er niet optimaal gebruik van en wist het scherm niet altijd even goed te registreren hoe hard je er op drukte, wat funest als de gebruiker de nieuwe manier van interacteren moet aanleren. Apple deed het met 3D Touch dan ook een stuk beter. Huawei zal naar verwachting een sterk verbeterde versie van zijn technologie verwerker in de nieuwste iteratie van de Mate serie, de Mate S2.

Xiaomi Mi5S
De Xiaomi Mi5

Xiaomi Mi5S

Afgelopen april onthulde dezelfde insider ook een aantal vermeende specificaties van beide vlaggenschepen. De Xiaomi Mi5S heeft naar verwachting dezelfde schermgrootte en resolutie als de normale Mi5. De opvolger onderscheidt zich dankzij het drukgevoelige scherm en de toevoeging van Qualcomm’s ultrasonische vingerprintscanner, die in het scherm verwerkt zou worden. Daarnaast heeft het nieuwe toestel ook een dubbele camera op de achterkant, geproduceerd door Samsung.

Xiaomi Mi Note 2

De Xiaomi Mi Note 2 heeft waarschijnlijk een 5.7-inch Full HD 1080p scherm en maakt volgens geruchten uit april gebruik van de Snapdragon 820 chipset. Ondertussen zijn we weer een aantal maanden verder en wijzen nieuwe geruchten erop dat het toestel de Snapdragon 821 heeft, een verbeterde versie van de 820. Naast een drukgevoelig scherm heeft de Mi Note 2 volgens anonieme bronnen ook een ultrasonische vingerprintscanner en een behuizing van keramiek. Xiaomi had problemen met het produceren van de keramieken Mi5, dus het is maar de vraag of het bedrijf weer die gok waagt met een van de belangrijkste vlaggenschepen van dit najaar.

Beschikbaarheid

Naar verwachting zal Xiaomi de Mi5S en de Mi Note 2 al aan het eind van juli aan gaan kondigen en zijn beide modellen vanaf begin augustus te koop. De kans is dan ook groot dat we de komende weken meer over de onaangekondigde vlaggenschepen gaan horen.

Bron: GizmoChina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters