Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat

Hoewel Xiaomi ook in Europa steeds bekender wordt, is tot nu toe toch de Chinese markt de hoofd focus geweest van het bedrijf. Xiaomi lijkt er nu echter klaar voor te zijn om ook de Europese markt te gaan veroveren. Binnenkort zullen verschillende Europese winkels ook Xiaomi producten aan hun assortiment toevoegen en wij zullen over niet al te lang gewoon de kruidvat kunnen binnenstappen om wat Xiaomi gear in huis te halen.

Xiaomi bij Kruidvat

In Barcelona hebben ze geluk en is er sinds vorig jaar al een Mi Store. Het Chinese bedrijf kondigde na de opening van de winkel al aan ook in de rest van Europa uit te willen breiden en nu lijkt het eindelijk te gaan gebeuren. Aanvankelijk zullen de producten verkocht worden via Kruidvat, Watson’s Fortress en Supderdrug in Nederland, Ierland en Engeland. Ook winkels van 3 Group doen mee aan het Xiaomi festijn in Oostenrijk, Denemarken, Italië, Zweden, Engeland en Hong Kong.

Xiaomi

Welke van de vele producten?

Onduidelijk is nog wel welke producten van Xiaomi we precies gaan krijgen. Het bedrijf maakt namelijk naast smartphones ook dingen zoals, robotstofzuigers, waterkokers, slimme fietsen en wat eigenlijk niet? Waarschijnlijk zullen we sowieso de smartphones krijgen, aangezien die het populairst zijn buiten China.

Slimme Chinese smarthome apparaten

Daarnaast zouden we in ieder geval Xiaomi’s smart home systeem krijgen. Dat is goed nieuws voor iedereen die zijn huis slimmer wil maken, aangezien de producten vaak een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld Google Home en de Philips Hue lijn. Tot nu toe kon je de producten helaas alleen in het Chinees gebruiken, maar daar komt hopelijk nu verandering in.

Naast Xiaomi zijn er uiteraard meerdere alternatieven voor slimme spulletjes in je huis. Als je nog op zoek bent naar slimme verlichting, is dit een overzicht met wat je per merk ongeveer kwijt bent.

Via: Engadget

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters