Xiaomi Redmi 5 en Redmi 5 Plus onthuld: degelijke specificaties voor 100 euro

Na niet zo subtiele teasers zijn de Xiaomi Redmi 5 en Xiaomi Redmi 5 Plus eindelijk officieel onthuld! Dat deed de Chinese techgigant tijdens een evenement in Beijing. De toestellen lijken erg op elkaar, maar vooral onder de motorkap verschilt er het een en ander. Het absolute hoogtepunt van beide budgetmodellen is het scherm. Met dunne schermranden en een beeldverhouding van 18:9 krijgen beide modellen een moderne uitstraling.

Xiaomi Redmi 5 en Redmi 5 Plus onthuld

Sure, het is geen Xiaomi Mi Mix 2, maar we hebben het hier over budgetmodellen. Laten we even naar de specificaties kijken. De Xiaomi Redmi 5 heeft een 5.7-inch scherm met een resolutie van 720 x 1440. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 282ppi. De Xiaomi Redmi 5 Plus heeft een 5.99-inch scherm met een resolutie van 1080 x 2160. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 403 ppi.

Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 Plus

Onder de motorkap van de Redmi 5 vind je de Snapdragon 450, in combinatie met 2GB of 3GB aan werkgeheugen. De Redmi 5 Plus maakt gebruik van de Snapdragon 625, in combinatie met 3GB of 4GB aan werkgeheugen.

Degelijke specificaties

Op cameravlak zijn de toestellen identiek aan elkaar. Allebei hebben ze een 12MP camera aan de achterkant, met een 1.25-micron pixel sensor, een diafragma van f/2.2 en PDAF. Aan de voorkant van beide budgetmodellen zit een 5MP selfiecamera met een ‘soft light’ flash-module. Dat moet zachtere, beter belichte selfies opleveren. Op papier in ieder geval. Xiaomi legt daar de nadruk op met zijn eigen Beautify 3.0-app.

Verder zit er een vingerafdrukscanner aan de achterkant van de dual-sim smartphones. De Xiaomi Redmi 5 is verkrijgbaar met 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, uitbreidbaar met een SD-kaartje. De Redmi 5 Plus heeft 32GB of 64GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Een 3300 mAh batterij voor de Redmi 5 en een 4000 mAh batterij voor de Redmi 5 Plus maken de pakketjes af.

Xiaomi Redmi 5 Plus

 

De Redmi 5 gaat omgerekend respectievelijk 100 euro en 120 euro kosten. De Redmin 5 Plus kost omgerekend respectievelijk 130 euro en 160 euro kosten. Dat laat maar weer eens zien hoeveel je al kan krijgen voor relatief weinig geld. Het spectrum is in 2017 ontzettend verbreed. Het is onduidelijk of en wanneer Xiaomi deze aantrekkelijke budgetmodellen internationaal uit gaat brengen. Via AliExpress kom je echter al een heel eind. Maar met deze prijzen kijken wij er zeker naar uit! Hier kun je meer over de nieuwe toestellen van Xiaomi lezen. Check ook het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9.

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters