Xiaomi toont Redmi 5 en Redmi 5 Plus: budgettoppers met dunne schermranden

Dankzij officiële renders kunnen we nu eindelijk kennis maken met de Xiaomi Redmi 5 en Xiaomi Redmi 5 Plus. De dunne schermranden vallen meteen op.

Xiaomi: van copycat naar innovator

Xiaomi staat bekend om zijn goedkope budgetmodellen en mid-rangers. De Chinese fabrikant biedt degelijke specificaties voor scherpe prijzen. Zo scherp zelfs, dat internationale fans door allerlei hoepels springen om exemplaren te bemachtigen. Recentelijk schudde Xiaomi zijn reputatie als copycat van zich af met de Xiaomi Mi Mix. Een door Philippe Starck ontworpen toestel met dunne schermranden.

Xiaomi Mi Mix 2
De Xiaomi Mi Mix 2

Daarmee was Xiaomi Apple en Samsung te snel af. Samsung kwam pas rond maart dit jaar met de Galaxy S8, en Apple introduceerde onlangs de iPhone X. Ondertussen ligt de Xiaomi Mi Mix 2 overigens al in de digitale schappen. De Chinese techgigant gaat de dunne schermranden (gedeeltelijk) ook gebruiken voor zijn volgende mid-rangers.

Xiaomi Redmi 5 en Xiaomi Redmi 5 Plus

Dan hebben we het over de Xiaomi Redmi 5 en de Xiaomi Redmi 5 Plus. Het zijn twee zeer scherp geprijsde toestellen die op 7 december worden onthuld. De Chinese fabrikant staat er echter bekend om dat het ruim van te voren zijn nieuwe hardware toont. Dat gebeurt ook dit keer.

Xiaomi Redmi 5 Xiaomi Redmi 5 Plus Xiaomi Redmi 5 Xiaomi Redmi 5 Plus

Het bedrijf heeft alles behalve subtiele renders op Twitter gedeeld. Daarmee krijgen we een voorproefje op de Redmi 5 en de Redmi 5 Plus. We zien twee strak ontworpen toestellen met langere schermen. Oftewel, een beeldverhouding van 18:9. Die beeldverhouding brengt ook dunne schermranden met zich mee. Niet zo dun als die van de Mi Mix 2, maar een stuk dunner dan die van de concurrentie. Al helemaal in dat prijssegment.

Xiaomi Redmi 5 Xiaomi Redmi 5 Plus Xiaomi Redmi 5 Xiaomi Redmi 5 Plus

De toestellen krijgen geen capacitieve knoppen aan de voorkant, wat nieuw is voor Xiaomi. De Xiaomi Redmi 5 krijgt waarschijnlijk een 5.7-ich scherm met een resolutie van 1080 x 2160. De Redmi 5 Plus krijgt vervolgens een 5.99-inch scherm. Onder de motorkap van de Redmi 5 zit de capabele Snapdragon 450, de Redmi 5 Plus moet het met de efficiënte Snapdragon 625 doen. Over een aantal dagen horen we meer! Check hier andere goedkope topmodellen die nu verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters