Xiaomi start eindelijk met telefoonverkoop in Europa

De Chinese hardwarefabrikant Xiaomi start met de smartphone verkoop in Polen. Dit is het eerste Europese land waar de hardware ontwikkelaar een verkooppunt heeft geopend. Poolse gebruikers van dit merk kunnen dankzij deze ontwikkeling hun smartphone laten repareren.

Xiaomi Mi Note 2Eerste verkooppunt Xiaomi in Europa

Het was voorheen nooit mogelijk om in de Europese Unie smartphones van deze hardwarefabrikant te kopen. Wel kon je accessoires importeren. Dankzij deze ontwikkeling is er nu ook de mogelijkheid om je smartphone te laten repareren met wettelijke garantie.

Drie modellen

De fabrikant verkoopt drie soorten modellen in Polen, namelijk de Redmi 3S, de Redmi Note 3 en de Mi 5. Deze telefoons worden ondersteund door een 4g verbinding in Europa, een extraatje dat ontbreekt bij de Chinese smartphones. Dit maakt het ook makkelijker om toestellen naar Nederland te importeren.

Verspreiding

Het is nog steeds de vraag of er meerdere distributiekanalen geopend gaan worden Europa, laat staan dat het bekend is wanneer de telefoons in andere Europese landen verkocht worden. In Nederland kun je een model van dit merk kopen bij BelSimpel, maar dit is geen officieel verkoopkanaal. Deze smartphones hebben daarnaast geen 4g ondersteuning op de 800MHz-band.

Mi Note 2

Recentelijk heeft de hardwarefabrikant een nieuwe smartphone op de markt gebracht: de Mi Note 2. De phablet combineert een strak ontwerp met indrukwekkende specificaties, zoals het 5.7-inch OLED scherm met gebogen randen aan beide kanten. Daarnaast heeft het een Snapdragon 821 chipset, een 22.56MP camera en een 8MP Sony IMX268 camera aan de voorkant. Dankzij een 4070mAh en de Quick Charge 3.0 hoef je niet bang te zijn met een lege batterij te zitten.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bron: Tweakers

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters