Xiaomi start eindelijk met telefoonverkoop in Europa

De Chinese hardwarefabrikant Xiaomi start met de smartphone verkoop in Polen. Dit is het eerste Europese land waar de hardware ontwikkelaar een verkooppunt heeft geopend. Poolse gebruikers van dit merk kunnen dankzij deze ontwikkeling hun smartphone laten repareren.

Xiaomi Mi Note 2Eerste verkooppunt Xiaomi in Europa

Het was voorheen nooit mogelijk om in de Europese Unie smartphones van deze hardwarefabrikant te kopen. Wel kon je accessoires importeren. Dankzij deze ontwikkeling is er nu ook de mogelijkheid om je smartphone te laten repareren met wettelijke garantie.

Drie modellen

De fabrikant verkoopt drie soorten modellen in Polen, namelijk de Redmi 3S, de Redmi Note 3 en de Mi 5. Deze telefoons worden ondersteund door een 4g verbinding in Europa, een extraatje dat ontbreekt bij de Chinese smartphones. Dit maakt het ook makkelijker om toestellen naar Nederland te importeren.

Verspreiding

Het is nog steeds de vraag of er meerdere distributiekanalen geopend gaan worden Europa, laat staan dat het bekend is wanneer de telefoons in andere Europese landen verkocht worden. In Nederland kun je een model van dit merk kopen bij BelSimpel, maar dit is geen officieel verkoopkanaal. Deze smartphones hebben daarnaast geen 4g ondersteuning op de 800MHz-band.

Mi Note 2

Recentelijk heeft de hardwarefabrikant een nieuwe smartphone op de markt gebracht: de Mi Note 2. De phablet combineert een strak ontwerp met indrukwekkende specificaties, zoals het 5.7-inch OLED scherm met gebogen randen aan beide kanten. Daarnaast heeft het een Snapdragon 821 chipset, een 22.56MP camera en een 8MP Sony IMX268 camera aan de voorkant. Dankzij een 4070mAh en de Quick Charge 3.0 hoef je niet bang te zijn met een lege batterij te zitten.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters