Xiaomi verkocht 18.7 miljoen telefoons in 2013

De Chinese fabrikant Xiaomi verkocht vorig jaar in totaal 18.7 miljoen toestellen. Dit is een ruime verdubbeling van de 7.2 mijloen toestellen die het bedrijf het jaar ervoor verkocht. Dit maakt het bedrijf vandaag bekend via Sina Weibo.

In tegenstelling tot Aziatische concurrenten als Samsung en LG introduceerde Xiaomi vorig jaar weinig modellen. De Chinese producent lanceerde slechts vier verschillende toestellen. De Apple-achtige modellen bleken succesvol voor Xiaomi, dat de verkopen met 160 procent zag stijgen. In de laatste maand van 2013 werden 3.2 miljoen telefoons verkocht.

Ook de omzet ging omhoog, met 150 procent ten opzichte van het jaar ervoor en dat bracht het bedrijf in totaal bijna 3.8 miljard euro op. Het bedrijf ziet de toekomst positief in en verwacht in 2014 in totaal 40 miljoen telefoons te gaan verkopen.

Xiaomi verkocht 18.7 miljoen telefoons in 2013 xiaomilaunch01 1 

Bron: Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    " De Apple-achtige modellen bleken succesvol voor Xiaomi"
    Wat zijn dat? Smartphones zonder sdcardslot, geen verwisselbare accu, 4" en minder dan HD resolutie, wurgend OS en een iconen matrix als launcher? oooh…en bijna 2x de prijs van een highend android maar wel met €2,00 metaal?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via