Xiaomi verkocht 61 miljoen smartphones in 2014

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi verkocht vorig jaar in totaal 61 miljoen smartphones en verdiende daarmee 12 miljard dollar. Dat cijfer werd naar buiten gebracht door CEO Lei Jun op Weibo, het Chinese twitter.

Nieuwe smartphone Xiaomi gelekt vóór begin CES xiaomi redmi 22

Aan het cijfer is de expansiefdrift van Xiaomi goed te zien. In 2012 verkocht Xiaomi nog 7,2 miljoen smartphones, in 2013 waren het er 18,7 miljoen. Het bedrijf is nu na Samsung en Apple de derde smartphonefabrikant ter wereld en het is in totaal 45 miljard dollar waard. Wat een prestatie mag heten voor een bedrijf dat amper vier jaar jong is.

Lei Jun voegde eraan toe te verwachten dat Xiaomi volgend jaar honderd miljoen telefoons zal verkopen. Ook worden er meer landen toegevoegd aan het nog beperkte lijstje waar Xiaomi smartphones aan de man brengt. Nu doet Xiaomi voornamelijk zaken in zeven Aziatische landen. Volgend jaar wil het bedrijf zijn telefoons lanceren in meer landen in Zuid-Oost Azië, Mexico, Turkije, Rusland en Brazilië. Allemaal landen waar klanten op redelijk goedkope telefoons zitten te wachten, en dat is precies wat Xiaomi maakt.

India is een zeer belangrijk land geworden voor Xiaomi. Daar heeft de Chinese smartphonemaker in vijf maanden tijd een miljoen toestellen verkocht vorig jaar, totdat Ericsson daar tijdelijk een einde aan maakte via de rechter: patentschendingen. Het verkoopverbod is nu tijdelijk opgeheven, en Xiaomi zal met Ericsson om tafel moeten gaan zitten om een deal te sluiten over de patenten. Dat kan de telefoons duurder maken.

Xiaomi mag in China inmiddels Samsung van de troon hebben gestoten, zelf is de Chinese smartphonemaker ook niet veilig op de thuismarkt. Huawei en Lenovo zitten Xiaomi op de hielen en hebben ook grote uitbreidingsplannen voor de rest van de wereld.

Xiaomi zal op 15 januari een nieuwe Mi-smartphone presenteren, die goedkoop zal worden en toch redelijk goede specificaties zal bezitten. Met dat recept hopen alle Chinese telefoonmakers de smartphonemarkt voor zich te winnen.

Bron: Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters