‘Gelekte foto toont Xiaomi’s VR headset’

Er is een vermeende foto gelekt van Xiaomi’s virtual reality headset, die naar verluidt morgen zal worden aangekondigd.

Xiaomi

Xiaomi’s Hugo Barra meldde tijdens Google’s I/O conferentie met trots op Twitter dat het Chinese bedrijf als een van de eersten een Daydream headset op de markt zou gaan brengen. Hugo Barra ken je wellicht als voormalig hoofd van Android binnen Google, en dus de man die elk jaar de nieuwste Nexus modellen aankondigde. Tegenwoordig is hij de VP van Xiaomi, een snel groeiend Chinees bedrijf dat zijn pijlen nu ook op het Westen richt.

Google Daydream

Een van de gadgets waarmee het bedrijf indruk wilde gaan maken was een eigen virtual reality headset, gebaseerd op Google’s Daydream platform. Google Daydream kun je zien als een collectie van blauwdrukken en standaarden voor mobiele virtual reality. Volgens de zoekgigant wordt mobiele virtual reality een miljardenbusiness, dus bedrijven als Huawei en Asus springen maar al te graag op Google’s initiatief in.Xiaomi

Uitgestelde aankondiging

Xiaomi
De teaser

Xiaomi zou zijn eigen headset gisteren aankondigen, op 1 augustus dus. Al thans, dat was wat een teaser beloofde, maar die aankondiging is er niet van gekomen. Dat komt volgens de bekende Weibo-gebruiker Kjuma omdat de onthulling is uitgesteld. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten, want volgens dezelfde bron wordt de headset morgen alsnog aangekondigd. Ondertussen kunnen we ons zoet houden met de bovenstaande vermeende foto van de headset.

Lage prijs

Naar verluidt gaat de Google Daydream headset van Xiaomi ongeveer $99 kosten, waarmee het bedrijf zoals gebruikelijk met zeer competitieve prijzen zo snel mogelijk een sterke positie op de jonge markt probeert in te nemen. Je zou kunnen stellen dat het nog te vroeg is omdat er amper smartphones op de markt zijn die aan de eisen van Daydream voldoen. Veel fabrikanten komen echter dit najaar met nieuwe vlaggenschepen, dus wellicht heeft Xiaomi hier juist de perfecte timing te pakken.

Bron: MySmartPrice

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters