Xiaomi weerlegt beschuldigingen doorsluizen gegevens RedMi-bezitters

<p class=”lead” itemprop=”description”>Xiaomi uploadt niet in geheim foto’s en berichten naar Chinese servers. Volgens Hugo Barra van Xiaomi is een artikel op een forum slecht geïnterpreteerd. De enige manier om informatie op Chinese servers op te slaan is via de Mi Cloud.

Ook in India verkoopt Xiaomi ‘als een malle’ 10544359 1516310678583498 2402505544514813762 n

Xiaomi zou, zo schreven wij gisteren, zonder de gebruiker in te lichten, informatie van de smartphone doorsluizen naar Chinese servers. Het gaat hier om bijvoorbeeld foto’s en berichten. Volgens Xiaomi gaat het hier gewoon om haar clouddienst, Mi, om back-ups te maken en toestellen makkelijker te laten synchroniseren.

En daar heeft volgens Xiaomi de gebruiker alle controle over. “Xiaomi uploadt geen informatie zonder dat je daar wat van weet”, zegt Barra op zijn Google+-pagina. “Xiaomi biedt met Mi Cloud een dienst aan waarmee gebruikers back-ups van persoonlijke informatie kunnen maken. Ook is het daarmee gemakkelijker je smartphone met andere toestellen te synchroniseren.”

“Het gaat hier om je contacten, foto’s, berichten en aantekeningen. Mi Cloud staat automatisch uitgeschakeld. Je moet eerst inloggen met je account om de dienst aan te zetten. Je kunt ook zelf instellen wat je allemaal wilt back-uppen. Deze dienst respecteert de wetten en regels van elk land. De cloud is flink versleuteld om de privacy van de gebruiker te waarborgen.”

Xiaomi heeft volgens Barra geen enkel belang bij het doorsluizen van gebruikersgegevens. “De economie is geglobaliseerd en Chinese smartphones doen het internationaal heel goed. Elke onrechtmatige handeling zou roet in het eten gooien van onze wereldwijde expansieplannen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

    Ze hebben in ieder geval wel een boete gekregen vanwege het liegen over de verkoopcijfers van hun smartphones. Zijn ze dan verder nog geloofwaardig?

    1. rainn_010 -

      Ze hebben hun verkoopcijfers naar boven afgerond, maar Samsung telt ook niet eerlijk. Dus ik denk dat ze nog wel te vertrouwen zijn.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters