Xiaomi werkt ook aan eigen smartwatch

In navolging van talloze andere fabrikanten ontwikkelt nu ook Xiaomi een eigen smartwatch. Het horloge zou een rond scherm krijgen en is waarschijnlijk gemaakt van metaal.

Horlogemaker Mont Blanc combineert gewoon horloge met smartwatch montblanc timewalker urban speed e strap watch 2

Dit meldt het Chinese 36 Krypton. Deze site sprak met Huang Wang, de voorzitter van het bedrijf Huami, dat de smartwatch voor Xiaomi gaat presenteren. “De smartwatch van Xiaomi moet er beter uitzien dan de Apple Watch. Dat is mijn opdracht”, aldus Wang. “Het horloge krijgt verschillende ontwerpen, maar het belangrijkste is dat consumenten de smartwatch kunnen personaliseren.”

Heel veel meer informatie geeft Wang niet prijs, behalve dat de Xiaomi Mi Band gemaakt wordt van metaal. Het horloge is gemaakt van geborsteld metaal, zoals bijvoorbeeld de One-smartphones van HTC. Wang hint op een ronde smartwatch.

“Men maakt al jarenlang horloges en de klassieke vorm met wijzertjes is het populairst. Dat kan iedereen zien”, zegt hij. “Smartwatches zijn voor alledaags gebruik nu nog relatief dik. Het ontwerp mag dus wel wat dunner worden zodat het er wat mooier uitziet.”

Het is nog de vraag op welk besturingssysteem de Mi Band van Xiaomi gaat draaien. Kiest de smartphonefabrikant voor Android Wear, of gebruikt het net als Samsung en Alcatel een eigen besturingssysteem? Dat is nu een van de grote vraagtekens omtrent de eerste smartwatch van Xiaomi.

Het is nog onbekend wanneer het horloge klaar is, wordt aangekondigd en op de markt komt. Xiaomi is vooral in China actief en een uitbreiding naar het Westen staat voorlopig niet op de planning, zo gaat het gerucht. Dikke kans dat je de Xiaomi-smartwatch hier voorlopig niet ziet.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters