Xiaomi werkt ook aan eigen smartwatch

In navolging van talloze andere fabrikanten ontwikkelt nu ook Xiaomi een eigen smartwatch. Het horloge zou een rond scherm krijgen en is waarschijnlijk gemaakt van metaal.

Horlogemaker Mont Blanc combineert gewoon horloge met smartwatch montblanc timewalker urban speed e strap watch 2

Dit meldt het Chinese 36 Krypton. Deze site sprak met Huang Wang, de voorzitter van het bedrijf Huami, dat de smartwatch voor Xiaomi gaat presenteren. “De smartwatch van Xiaomi moet er beter uitzien dan de Apple Watch. Dat is mijn opdracht”, aldus Wang. “Het horloge krijgt verschillende ontwerpen, maar het belangrijkste is dat consumenten de smartwatch kunnen personaliseren.”

Heel veel meer informatie geeft Wang niet prijs, behalve dat de Xiaomi Mi Band gemaakt wordt van metaal. Het horloge is gemaakt van geborsteld metaal, zoals bijvoorbeeld de One-smartphones van HTC. Wang hint op een ronde smartwatch.

“Men maakt al jarenlang horloges en de klassieke vorm met wijzertjes is het populairst. Dat kan iedereen zien”, zegt hij. “Smartwatches zijn voor alledaags gebruik nu nog relatief dik. Het ontwerp mag dus wel wat dunner worden zodat het er wat mooier uitziet.”

Het is nog de vraag op welk besturingssysteem de Mi Band van Xiaomi gaat draaien. Kiest de smartphonefabrikant voor Android Wear, of gebruikt het net als Samsung en Alcatel een eigen besturingssysteem? Dat is nu een van de grote vraagtekens omtrent de eerste smartwatch van Xiaomi.

Het is nog onbekend wanneer het horloge klaar is, wordt aangekondigd en op de markt komt. Xiaomi is vooral in China actief en een uitbreiding naar het Westen staat voorlopig niet op de planning, zo gaat het gerucht. Dikke kans dat je de Xiaomi-smartwatch hier voorlopig niet ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters