Xiaomi: “Wij zijn de grootste smartphonemaker ter wereld over vijf tot tien jaar”

Lei Jun, de hoogste baas van de Chinese smartphonemaker Xiaomi, voorspelt in een interview dat zijn bedrijf over vijf tot tien jaar de meeste smartphones verkoopt in de hele wereld.

Xiaomi Mi 4 hoofdfoto

“Wij zullen waarschijnlijk de grootste smartphoneproducent zijn ter wereld in vijf tot tien jaar”, luidt zijn letterlijke uitspraak. Een opmerkelijke stelling van een bedrijf waar vijf jaar geleden nog niemand van had gehoord.

Toen bestond Xiaomi nog helemaal niet. Na de oprichting van het bedrijf bleek Xiaomi echter midden in de roos te hebben geschoten door prima smartphones met een elegant design en een laag prijskaartje op de markt te brengen. Binnen de kortste keren schoot Xiaomi qua verkoopaantallen LG, Sony, Lenovo en HTC voorbij en nog een hele reeks andere fabrikanten. De enige twee die Xiaomi momenteel nog voor zich moet dulden, zijn Samsung – de grootste – en Apple, de nummer twee in de wereld. En die wil het Chinese bedrijf dus ook nog voorbij.

Lei Jun is inmiddels de op 22 na rijkste man van China. Hij zegt dat Xiaomi, die hij ‘de Apple van China’ noemt, Apple en Samsung voorbij zal streven in de komende jaren waardoor het bedrijf de nummer één ter wereld wordt. Lei Jun zei er voor de westerse wereld nog iets interessants bij: hij is alleen van plan om zijn smartphones ook in het westen te gaan verkopen (waar ze nu niet te krijgen zijn), als die eerste plaats is bereikt. Dus de nummer één-positie moet bereikt worden door Xiaomitelefoons alleen in Azië te verkopen.

Momenteel lopen er zestig miljoen mensen met een Xiaomitelefoon op zak, voornamelijk in China. Eind 2015 stijgt dat aantal naar 200 miljoen, meldt Jun. Hetgeen inhoudt dat Xiaomi van plan is om honderd miljoen smartphones per jaar te gaan verkopen. Samsung is inmiddels in moeilijkheden gekomen door de expansiedrift van de Chinezen, en het bedrijf ziet veel minder telefoons over de toonbank gaan dan vroeger.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Lei Jun is ambitieus net als Ren Zhengfei, ceo van Huawei. Succes smaakt naar meer maar vertroebeld soms inzicht. Een verdrievoudiging in 1 jaar lijkt me een tikkie onrealistisch met andere partijen die evengoed de zelfde doelstelling hebben. Ze geloven er in ieder geval zelf in, en dat is waar het allemaal mee begint.

  1. Tybone -

   Samsung gaat langzamerhand naar zijn klanten luisteren, bijvoorbeeld door de bouwkwaliteit van hun telefoons te verbeteren. Touchwiz is ook al flink verbeterd t.o.v een jaar geleden.
   Ik denk dat we veel van de GS6 kunnen verwachten, vooral door de vele kritiek op GS5.

   1. Timboektoe -

    Waarom denk je dat ze opeens hardware een software matig aan het verbeteren zijn? door hun dalende winst.

   2. Quasimodo -

    Als de verkopen elk jaar stijgen ga je natuurlijk geen winnende formule aanpassen. Lijkt me niet meer dan normaal.

    Ik heb zelf al jaren geen Samsung meer maar ik kan nog wel zien dat Samsung wel degelijk naar zijn klanten luistert. Het schoppen wat iedereen tegenwoordig doet is schaapjes gedrag. Het teruglopen van de verkopen heeft met name met sterke concurrentie te maken en een verzadiging van de Galaxy-lijn. Mensen willen wat nieuws zien. Ook maakt Samsung zich schuldig aan Apple-gedrag: Prijzen tot aan het plafond. Prachtig toestel zo'n Note 4…maar €750,00 voor een telefoon wanneer ik voor bijna 1/3 van de prijs een ander geweldig toestel kan kopen? In mijn perceptie ben je dan elk gevoel voor realiteit kwijt.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters