YotaPhone 3 officieel gelanceerd: twee schermen voor lagere prijs dan voorganger

Eerder dit jaar onthulde de Russische smartphonemaker Yota Devices onverwacht de YotaPhone 3 tijdens een evenement in Harbin China. Yota Devices bleef echter behoorlijk vaag over de specificaties en beschikbaar van de handset. Het lijkt erop dat het een test onthulling was, want een paar dagen geleden werd de opvolger van de YotaPhone 2 eindelijk officieel geïntroduceerd.

Yota Devices heeft geleerd van geflopte YotaPhone 2

De originele YotaPhone verscheen in 2013 op de markt en kwam met een interessante mix van een kleurendisplay en e-ink scherm. Het jaar daarop volgende de YotaPhone 2, welke helaas nooit erg succesvol is geworden.

Dit kwam voornamelijk omdat het toestel voor een redelijk onbekend merk met een prijs van zo’n 700 euro behoorlijk duur was. Het lijkt erop dat Yota Devices een aantal jaren bezig is geweest met een nieuwe strategie en geeft geleerd van het floppen van de tweede YotaPhone. De derde iteratie van het toestel komt namelijk met prijs die een stuk lager ligt.

YotaPhone 3

Snapdragon 624 met 4GB RAM

De YotaPhone 3 is een toestel uit het middensegment en komt met een 2 GHz octa-core Snapdragon 625 processor in combinatie met 4GB werkgeheugen. Wat de opslag betreft kunnen gebruikers kiezen tussen 64GB en 128GB. Daarnaast is het ook mogelijk om met een microSD kaart de opslagruimte nog verder uit te breiden.

YotaPhone 3

 

Display aan de voor- en achterkant

Verder krijgt het toestel net zoals zijn voorgangers ook twee schermen. Aan de voorkant vinden we een 5.5 inch Super AMOLED display met een full HD resolutie. De achterkant is uitgerust met een 5.2 inch e-ink display met een iets lagere HD resolutie van 720 pixels. Ook vinden we aan de achterkant een sensor, welke registreert met welk scherm de gebruiker bezig is. Het achterste scherm is voornamelijk bedoeld om boeken op te lezen.

YotaPhone 3 met 13 megapixel selfiecamera

De YotaPhone 3 doet niet mee aan de dubbele camera trend en heeft aan de achterkant één 12 megapixel lens. Om je selfies te maken is het toestel uitgerust met een 13 megapixel lens aan de voorkant. Verder komt het toestel met een 3300mAh batterij en zal zal het op Android 7.0 Nougat draaien.

Van 700 naar 400 euro

Vanaf 18 september zal het toestel in Rusland en China te koop zijn en in de komende paar maanden zou hij ook op andere markten moeten verschijnen. En de prijs? Voor zo’n 400 euro kan hij al van jou zijn.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters