Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken

Voor opkomende landen waar de internetverbindingen niet de allersnelste zijn en mensen vaak niet met de nieuwste vlaggenschepen rondlopen, komen bedrijven vaak met een lichtere versie van bepaalde apps. Ook Google is hiermee bezig geweest en is nu eindelijk klaar met een lichtere versie van YouTube, genaamd YouTube Go.

Filmpjes downloaden voor later

Om het gebruikers makkelijker te maken met het kijken van filmpjes, zelfs met een slechte verbinding, is het mogelijk om met YouTube Go de filmpjes op je toestel op te slaan of op een SD kaart. Op deze manier kun je video’s rustig downloaden en later in één keer bekijken zonder haperingen. Bij het downloaden kun je zelfs kiezen in wat voor kwaliteit je dit wilt doen, zodat je rekening kunt houden met je data limiet. Daarnaast is het ook mogelijk om filmpjes met vrienden te delen via Bluetooth.

YouTube Go

Ook in Nederland fijn om te hebben

Omdat in opkomende landen mensen vaak niet de nieuwste toestellen hebben, gebruiken ze vaak ook niet de meest recente Android versie. Om deze reden is YouTube Go gemaakt voor de goede oude Android 4.1 Jelly Bean en hoger. Hoewel YouTube Go is ontwikkeld voor gebruik in opkomende landen, is het ook in Nederland fijn om te hebben. Een vol toestel is een veel voorkomend probleem en het is fijn als je ergens toch iets kunt besparen aan opslagruimte. Omdat de app minder groot is, laadt hij ook sneller en je kunt meteen ook filmpjes downloaden.

YouTube Go binnenkort overal beschikbaar?

Op het moment is de lichtere YouTube helaas alleen nog maar beschikbaar in Google’s Play Store in India en Indonesië. Het is echter waarschijnlijk dat het bedrijf de app ook zal uitbrengen in het westen. En natuurlijk hopen we ook dat hij vervolgens ook in de App Store verschijnt. In de tussentijd kun je de app alsnog gebruiken door een APK-tje te downloaden. 

Via: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters