Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken

Voor opkomende landen waar de internetverbindingen niet de allersnelste zijn en mensen vaak niet met de nieuwste vlaggenschepen rondlopen, komen bedrijven vaak met een lichtere versie van bepaalde apps. Ook Google is hiermee bezig geweest en is nu eindelijk klaar met een lichtere versie van YouTube, genaamd YouTube Go.

Filmpjes downloaden voor later

Om het gebruikers makkelijker te maken met het kijken van filmpjes, zelfs met een slechte verbinding, is het mogelijk om met YouTube Go de filmpjes op je toestel op te slaan of op een SD kaart. Op deze manier kun je video’s rustig downloaden en later in één keer bekijken zonder haperingen. Bij het downloaden kun je zelfs kiezen in wat voor kwaliteit je dit wilt doen, zodat je rekening kunt houden met je data limiet. Daarnaast is het ook mogelijk om filmpjes met vrienden te delen via Bluetooth.

YouTube Go

Ook in Nederland fijn om te hebben

Omdat in opkomende landen mensen vaak niet de nieuwste toestellen hebben, gebruiken ze vaak ook niet de meest recente Android versie. Om deze reden is YouTube Go gemaakt voor de goede oude Android 4.1 Jelly Bean en hoger. Hoewel YouTube Go is ontwikkeld voor gebruik in opkomende landen, is het ook in Nederland fijn om te hebben. Een vol toestel is een veel voorkomend probleem en het is fijn als je ergens toch iets kunt besparen aan opslagruimte. Omdat de app minder groot is, laadt hij ook sneller en je kunt meteen ook filmpjes downloaden.

YouTube Go binnenkort overal beschikbaar?

Op het moment is de lichtere YouTube helaas alleen nog maar beschikbaar in Google’s Play Store in India en Indonesië. Het is echter waarschijnlijk dat het bedrijf de app ook zal uitbrengen in het westen. En natuurlijk hopen we ook dat hij vervolgens ook in de App Store verschijnt. In de tussentijd kun je de app alsnog gebruiken door een APK-tje te downloaden. 

Via: PhoneArena

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters