YouTube krijgt databesparende app in India

YouTube GoYouTube krijgt een speciale versie van zijn Android-app, die minder data verbruikt ten opzichte van de normale app. Met YouTube Go kan je makkelijker video’s kijken zonder dat je databundel opraakt, aldus het bedrijf.

‘Offline first’

YouTube Go is namelijk ‘offline first’. Dat wil zeggen dat je video’s via wi-fi kunt opslaan, om ze vervolgens later te kijken. Als je de filmpjes daarna bekijkt als je een dataverbinding hebt, zal de app geen data verbruiken.

Lagere kwaliteit en Bluetooth

Bovendien kun je bij zowel het streamen als downloaden van video’s kiezen in welke resolutie je de filmpjes wilt bekijken. Door voor een lagere kwaliteit te kiezen, kan je video’s sneller downloaden of minder data laten verbruiken. De ‘gewone’ YouTube-app kiest de kwaliteit aan de hand van de snelheid van je internetverbinding. Daarnaast kan je video’s ook met anderen delen via Bluetooth. Dat trekt ook geen MB’s uit je databundel.

Release buiten India nog niet bekend

Google maakt de YouTube Go-app de komende maanden beschikbaar in India. Of de app ook in andere landen een release krijgt, is nog niet bekend. Voorlopig moet de Nederlandse telefoongebruiker het dus nog even met de standaard YouTube-applicatie doen.

Facebook Lite

Met YouTube Go lijkt Google Facebook achterna te gaan. Dat lanceerde namelijk al eerder een lichtere versie van zijn app: Facebook Lite. Deze app is voornamelijk bedoeld voor armere landen, waar de internetverbinding slechter is en de ‘normale’ applicatie dus te traag zou zijn. Facebook heeft de app daarom ook nooit officieel in Nederland uitgebracht. Toch is Facebook Lite hier te downloaden, ook voor Nederlandse gebruikers.

Bron: YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters