YouTube krijgt databesparende app in India

YouTube GoYouTube krijgt een speciale versie van zijn Android-app, die minder data verbruikt ten opzichte van de normale app. Met YouTube Go kan je makkelijker video’s kijken zonder dat je databundel opraakt, aldus het bedrijf.

‘Offline first’

YouTube Go is namelijk ‘offline first’. Dat wil zeggen dat je video’s via wi-fi kunt opslaan, om ze vervolgens later te kijken. Als je de filmpjes daarna bekijkt als je een dataverbinding hebt, zal de app geen data verbruiken.

Lagere kwaliteit en Bluetooth

Bovendien kun je bij zowel het streamen als downloaden van video’s kiezen in welke resolutie je de filmpjes wilt bekijken. Door voor een lagere kwaliteit te kiezen, kan je video’s sneller downloaden of minder data laten verbruiken. De ‘gewone’ YouTube-app kiest de kwaliteit aan de hand van de snelheid van je internetverbinding. Daarnaast kan je video’s ook met anderen delen via Bluetooth. Dat trekt ook geen MB’s uit je databundel.

Release buiten India nog niet bekend

Google maakt de YouTube Go-app de komende maanden beschikbaar in India. Of de app ook in andere landen een release krijgt, is nog niet bekend. Voorlopig moet de Nederlandse telefoongebruiker het dus nog even met de standaard YouTube-applicatie doen.

Facebook Lite

Met YouTube Go lijkt Google Facebook achterna te gaan. Dat lanceerde namelijk al eerder een lichtere versie van zijn app: Facebook Lite. Deze app is voornamelijk bedoeld voor armere landen, waar de internetverbinding slechter is en de ‘normale’ applicatie dus te traag zou zijn. Facebook heeft de app daarom ook nooit officieel in Nederland uitgebracht. Toch is Facebook Lite hier te downloaden, ook voor Nederlandse gebruikers.

Bron: YouTube

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters