Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken

De Westerse smartphonemarkt is raakt steeds meer verzadigd. Om hun groei door te zetten focussen steeds meer fabrikanten zich daarom op opkomende markten. Denk bijvoorbeeld aan India en Zuid-Afrika. Google doet dat met YouTube Go.

Android Go

Naar verwachting zal India binnen enkele jaren de op een na grootste smartphonemarkt worden. Hoe bedien je die markt? Het gemiddelde inkomen ligt immers laag, en de infrastructuur matig. Dat geldt ook voor het bereik van de consumenten.

Google speelt daar slim op in met Android Go. Dat is een zeer lichte versie van het mobiele besturingssysteem. Daardoor werkt het beter op goedkopere, low-end toestellen. Bovendien komt het OS gepaard met allerlei Go-apps.

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde gaat het om lichte en data-zuinige versies van Google’s diensten. Vaak zit er bovendien een functionaliteit ingebouwd waarmee je content offline kunt gebruiken. Ideaal, gezien men in dat soort markten lang niet zo’n goede dekking als bijvoorbeeld in Nederland heeft.

Youtube Go: offline video’s kijken

Die download-functie maakt de apps echter ook interessant voor ons. Gelukkig hebben we goed nieuws: YouTube heeft aangekondigd dat YouTube Go naar meer dan 130 landen komt. De app kon al middels een APK-bestandje wereldwijd geïnstalleerd worden. Nu hoeft dat in veel landen niet meer, gezien de app nu in de Play Store is te vinden, ook buiten India.

YouTube Go

Je kunt dus video’s offline downloaden, zoals je gewend bent van Netflix. Een opvallende zet van Google, gezien dat een van de meest populaire functies is van de betaalde dienst YouTube Red. Een abonnement dat overigens niet beschikbaar is in Nederland.

Slecht nieuws

En daarmee komen we ook bij het slechte nieuws aan: voorlopig lijkt de Nederlandse Play Store de app nog niet te verwelkomen. Google is duidelijk bezig met het wereldwijd uitrollen van zijn Go-strategie, maar de focus blijft op armere landen liggen.

Aan de andere kant zijn andere Go-apps wel al beschikbaar in Nederland, zoals Files Go en Datally. Voor de rest, en dus ook YouTube Go, kun je gelukkig ook in Nederland aan de slag middens een APK-bestandje.

Dat is immers het voordeel van Android: je kunt ook applicaties buiten de Play Store om installeren. De meest betrouwbare bron voor die installatiebestandjes is APKMirror.

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters