Youtube Go officieel gelanceerd: offline video’s downloaden en kijken

Google heeft eindelijk de beta van Youtube Go gelanceerd! Je kunt video’s nu op een officiële wijze offline downloaden en bekijken.

Offline video’s bekijken

Youtube GoSteeds meer streamingdiensten laten hun gebruikers series of films offline downloaden. Eind vorig jaar introduceerde Netflix de functie in zijn apps. Vanwege zorgen om piraterij leek het een functie die de streamingigant nooit zou gaan toevoegen. Uiteindelijk leverde het Netflix een flink aantal abonnees en reclame op. We zijn tegenwoordig gewend dat alles kan met onze superdeluxe databundels. Althans, dat proberen providers je wijs te maken. Niet iedereen heeft echter een oneindige databundel, of een razendsnelle verbinding. Daarom is het soms handig als je zoals vanouds gewoon een video kunt downloaden om later te bekijken. Of het nou in een vliegtuig is of op de achterbank tijdens je vakantie in Frankrijk.

Youtube Go

En als je aan video’s denkt, dan denk je aan Youtube. Google onthulde afgelopen september al de Youtube Go app. De zoekgigant rolt voor vrijwel elke nieuwe Youtube-functie of categorie een losstaande app uit, maar alles draait bij Youtube Go slechts om een functie: video’s offline downloaden. Vandaag is eindelijk de eerste bèta voor Youtube Go beschikbaar. Je hoeft nu niet de Play Store te openen, want voorlopig kunnen alleen gebruikers in India met de nieuwe app aan de slag.

Daar is het bereik op veel plekken uitermate belabberd, en de gemiddelde Indiase consument heeft geen geld voor een dure databundel. Het lijkt dan ook een logische zet om daar de app te lanceren. Je hoeft echter niet teleurgesteld te zijn, want via deze link kun je alsnog het APK-bestand voor Youtube Go bemachtigen.

Roet in het eten

Veel zul je er voorlopig helaas niet aan hebben. Het gaat om een selectie van video’s, specifiek gericht op de Indiase markt, en je kunt alleen kiezen tussen lage en normale kwaliteit. Voor HD zul je nog steeds moeten streamen.Het is niet duidelijk of daar uiteindelijk verandering in gaat komen, en of de app überhaupt zijn weg naar het westen zal vinden. Sowieso moeten uploaders van video’s aangeven per video of kijkers de video in kwestie mogen downloaden. Dat zal vooral in het begin roet in het eten gooien.

Bron: Google Play

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters