Youtube komt met chatdienst – ADV

Wanneer mensen praten over sociale media is Youtube vaak een van de ondergeschoven kindjes. Dat is opmerkelijk, het is een van de meest bezochte sites onder jongeren onder de twintig jaar en doet zeker niet onder voor Facebook of Tumblr.

De chat applicatie voor YouTube op mobile devices zou dan ook eigenlijk geen verrassing mogen zijn. Het is nu mogelijk om te chatten, te ‘commenten’ en te reageren op filmpjes zonder de YouTube app te verlaten.

Google en Youtube

Google is het moederbedrijf van YouTube, zij noemen het “native sharing”. Je deelt binnen de app zonder dat je van scherm of app hoeft te wisselen. Dat is makkelijker voor de gebruiker. Daarnaast wordt er nog meer gedeeld. Youtube bereikt op dit moment meer mensen onder de veertig dan televisie. Per dag bekijkt men gemiddeld meer dan veertig minuten aan YouTube filmpjes. Je kunt commentaar leveren op een filmpje, wanneer een van je vrienden jou noemt wordt je ook uitgenodigd voor het gesprek.

Google gaat  met native sharing via YouTube de sociale kant op. Berichten delen op Facebook door onder een bericht de naam van een andere gebruiker te zetten, is al jaren in zwang. Ook op het social media kanaal Twitter is het ‘mentionen’ van iemand een uitnodiging om aan de discussie deel te nemen. Verwacht wordt dat de gesprekken zich verspreiden zoals Gmail dat ooit deed onder gebruikers. Mensen moesten elkaar uitnodigen om gebruik te kunnen maken van de dienst. Het is nog niet duidelijk wanneer de functionaliteit naar Nederland komt.

Wired, een Amerikaans techblog schreef vandaag over een chat applicatie die via youtube voor een beperkt aantal gebruikers al beschikbaar zou zijn. Dat Google haar experimenten in kleine kring test is niet nieuw. Een simpele A-B test kan namelijk uitwijzen of iets aanslaat bij een groep gebruikers of juist niet. Zo loop je als dienst veel minder risico om je gebruikers te vervreemden.

Kun jij je Youtube filmpjes niet meer zien omdat je scherm vol scheuren zit?  Kom dan eens langs bij Smartrepair. Er zit vast een Smartrepair bij je in de buurt! Zo ben je voor een iPhone reparatie Nijmegen, Tilburg of andere stad bij Smartrepair bij het juiste adres! Daar kun je het scherm laten maken terwijl je wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters