Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het

Youtube is ontzettend handig om allerlei zinnige en veel meer onzinnige content te vinden. Hoewel de dienst bedoeld is om filmpjes te delen, wordt het ook veel gebruikt om gewoon een muziekje op te zetten. Als je dit op je smartphone doet, kun je echter dan ook niks anders meer doen. Het moment dat je iets anders opent houdt de muziek namelijk weer op. Gelukkig is er een manier om dit te omzeilen voor zowel Android als iOS.

Onbeperkt Youtuben op iOS

Om het Youtube trucje op je iPhone of iPad uit te voeren moet je wel hulp van buitenaf inroepen. Je hebt namelijk de browser Dolphin nodig. Dus installeer deze uit de App Store en ga vervolgens in Dolphin naar youtube.com. Kies hier zoals gewoonlijk de video die je wilt afspelen en ga uit de app. Schrik niet, het geluid houdt inderdaad weer op zoals altijd. Maar als je nu naar je Control Center gaat, kun je het gewoon weer aanzetten en lekker verder gaan met je bezigheden.

Dolphin browser voor ongestuurd Youtube gebruik

Geen Youtube problemen op Android

Android gebruikers hoeven geen extra browser te installeren en kunnen gewoon in Chrome naar youtube.com gaan. Open vervolgens rechtsboven het menu en vink de “Request desktop site” optie aan. Kies daarna de video die je wilt zien en speel hem af. Je zult waarschijnlijk een popup krijgen over dat Youtube je notificaties wil sturen. Accepteren deze en ga uit de app. Zoals je gewend bent zal de video ophouden met afspelen, maar als je naar je notificatie menu gaat kun je de video daar weer aanzetten. Daarna ben je vrij om van alles te doen, terwijl je gewoon verder kunt luisteren naar je Youtube filmpje.

Via: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters