Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het

Youtube is ontzettend handig om allerlei zinnige en veel meer onzinnige content te vinden. Hoewel de dienst bedoeld is om filmpjes te delen, wordt het ook veel gebruikt om gewoon een muziekje op te zetten. Als je dit op je smartphone doet, kun je echter dan ook niks anders meer doen. Het moment dat je iets anders opent houdt de muziek namelijk weer op. Gelukkig is er een manier om dit te omzeilen voor zowel Android als iOS.

Onbeperkt Youtuben op iOS

Om het Youtube trucje op je iPhone of iPad uit te voeren moet je wel hulp van buitenaf inroepen. Je hebt namelijk de browser Dolphin nodig. Dus installeer deze uit de App Store en ga vervolgens in Dolphin naar youtube.com. Kies hier zoals gewoonlijk de video die je wilt afspelen en ga uit de app. Schrik niet, het geluid houdt inderdaad weer op zoals altijd. Maar als je nu naar je Control Center gaat, kun je het gewoon weer aanzetten en lekker verder gaan met je bezigheden.

Dolphin browser voor ongestuurd Youtube gebruik

Geen Youtube problemen op Android

Android gebruikers hoeven geen extra browser te installeren en kunnen gewoon in Chrome naar youtube.com gaan. Open vervolgens rechtsboven het menu en vink de “Request desktop site” optie aan. Kies daarna de video die je wilt zien en speel hem af. Je zult waarschijnlijk een popup krijgen over dat Youtube je notificaties wil sturen. Accepteren deze en ga uit de app. Zoals je gewend bent zal de video ophouden met afspelen, maar als je naar je notificatie menu gaat kun je de video daar weer aanzetten. Daarna ben je vrij om van alles te doen, terwijl je gewoon verder kunt luisteren naar je Youtube filmpje.

Via: The Verge

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters