YouTube opent de deuren voor YouTube Mobile

YouTube heeft sinds vandaag hun mobile dienst gelanceerd om video`s te bekijken op je PDA of telefoon. Deze nieuwe pagina is overzichtelijk en zit boordevol leuke video`s die je onderweg kan bekijken.

De videosite YouTube is in korte tijd uitgegroeid tot een succes. Aan grappige filmpjes is geen gebrek. Alleen al in de maand maart bezochten 12,8 miljoen Amerikanen de site. Dankzij de nieuwe videosites is het een fluitje van een cent beelden online te krijgen. Talloze hebben het afgelopen jaar het licht gezien. In Nederland probeert KPN het met Shoobidoo. Ook de populaire netwerksite Hyves, waar twee miljoen mensen van wie 1,1 miljoen Nederlanders vertellen wie zij zijn en wie hun vrienden zijn, is een videosite begonnen. Het bezoek aan de videosites stijgt elke maand nog fors. YouTube, met het motto Broadcast Yourself, is de onbetwiste koploper. De site was er vroeg bij en heeft, in de woorden van medeoprichter Raymond Spanjar van Hyves, de ‘aantrekkingskracht van de grootste’. Vorig jaar ging het op het web nog vooral over Flickr, een site waar je makkelijk foto’s kunt plaatsen en delen. Nu gaat alle aandacht uit naar YouTube, dat eigenlijk hetzelfde doet maar dan voor video.

Dit succes wil YouTube nu ook gaan brengen op onze telefoons. Ze hopen dat je in de bus, tram of trein even met je telefoon naar http://m.youtube.com/ gaat en leuke filmpjes bekijkt om je tijd te doden. De nieuwe site is helemaal aangepast voor PDA`s en alles is dan ook minimalistisch en overzichtelijk weergegeven. De site msmobiles.com wist de volgende mening over de nieuwe site te geven:

Conclusion: as long as your Windows Mobile phone supports streaming video (like “HTC Touch”, “softbank x01ht”, “838 pro”, “HTC Hermes”, etc.) you can just view the video by clicking the thumbnail, then your phone will start to stream and play the video. Streaming is the only way to watch the video, no download function is available. This what YouTube did is conversion of videos to 3GP format and then offering it as streams. Unfortunately at this point in time not all YouTube videos are available in such mobile form at m.youtube.com but probably YouTube will complete conversion soon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters