YouTube VR nu beschikbaar in de Play Store

YouTube heeft afgelopen weken een aantal veranderingen doorgevoerd. Zojuist is er een applicatie van Google verschenen naast deze app. Dit is YouTube VR, de applicatie voor Google’s Daydream-platform.

YouTube

Het videoplatform YouTube heeft afgelopen weken een aantal veranderingen gekregen voor zowel mobiele- als desktopgebruikers. Een van deze veranderingen is dat je nu zelf een eindscherm kunt maken in YouTube. Dit kan alleen op een computer. Het is hierbij mogelijk om door middel van een icoon een ander kanaal te promoten of om jouw kijkers te laten abonneren op jouw kanaal. Je kunt de eindschermen wel op je mobiel bekijken. Ook heeft YouTube een paar dingen toegevoegd, zoals moderators voor de reacties van een video. Ook heb je nu de mogelijkheid als uploader om bepaalde reacties vast te maken aan de bovenkant van de reacties, zodat dit door meer mensen wordt gezien.

Ook heeft Google eind september een speciale YouTube-variant aangekondigd genaamd YouTube Go. Dit zorgt ervoor dat je video’s kunt opslaan op je telefoon om ze zo later te kunnen bekijken. Google heeft er voor kunnen kiezen om een knopje te verwerken in de YouTube-applicatie zelf, maar in plaats daarvan lanceert Google een hele nieuwe applicatie. Deze app is helaas nog niet beschikbaar. Wel kun je je inschrijven om een van de eerste te zijn die YouTube Go kan gebruiken.

YouTube VR

YouTube VR is Google’s nieuwste applicatie die vanaf nu te downloaden is in de Play Store. Deze applicatie zorgt er voor dat je elke video die is geupload op YouTube in de zogenaamde ‘Theater Modus’ kunt bekijken. Het is wel zaak om in te loggen in de app, zodat je je abonnementen kunt zien en bekijken. Wel heb je een Daydream-headset nodig om dit te bekijken. Ook heb je een Google Pixel of Pixel XL nodig om officieel gebruik te kunnen maken van de applicatie.

youtube vr app

Google Daydream

google daydream view youtube vrGoogle Daydream is het nieuwe platform van Google. Hoewel het Amerikaanse bedrijf eerder al Google Cardboard met een bijbehorende app heeft gelanceerd in 2014, wilt Google met Daydream de mobiele VR-industrie naar een ander niveau brengen. Er zijn op dit moment nog niet veel toestellen beschikbaar met een officiële Daydream Ready-sticker, maar telefoons als de ZTE Axon 7, Porsche Design Huawei Mate 9 en de Pixel (XL) van Google zijn wel klaar voor het platform van Google. Hiervoor heeft het bedrijf een speciale bril gelanceerd, genaamd Daydream View. Deze headset is nog niet bescihkbaar in Nederland, maar zal dit wel binnenkort moeten zijn.

Beschikbaarheid

De YouTube VR-app van Google is officieel te downloaden in de Play Store voor zowel de Google Pixel als de Google Pixel XL. Hiernaast heb je een Daydream View nodig van Google, die binnenkort uit komt in Nederland. De applicatie zelf zie je niet als snelkoppeling. Je kunt de YouTube VR-app dus niet echt openen. Waarschijnlijk is er een speciale optie beschikbaar voor de reguliere YouTube-app als je een Daydream View op hebt.

Bron: GSMArena

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters