Zakelijke beller kan sneller van abonnement af

Kleine zakelijke bellers kunnen binnenkort sneller van hun mobiele telefoonabonnement afkomen. De Tweede Kamer heeft een motie van de VVD die dit beoogt unaniem gesteund.

Het viel de VVD op dat er een merkwaardig onderscheid wordt gemaakt in de Telecomwet. Consumenten kunnen na een jaar abonnee te zijn geweest, elke maand opzeggen. Maar bedrijven, ook kleintjes zoals de vele ZZP’ers, kunnen dat niet. Zij worden door veel providers gedwongen om stilzwijgend steeds voor een jaar bij te tekenen en zij kunnen dus niet maandelijks overstappen, zoals gewone consumenten.

VVD-Kamerlid De Liefde diende een motie in waar minister Kamp van economische zaken aanvankelijk niet zoveel in zag. Hij ziet meer in zelfregulering van de markt. Maar De Liefde hield aan, omdat hij veel signalen krijgt dat die zelfregulering niet werkt. Volgens het Kamerlid zuchten een miljoen kleine ondernemers in Nederland onder de overstapregel van de providers. De mogelijkheid om maandelijks van hun abonnement af te komen, kan ze veel geld schelen. Hij diende de motie evengoed in en de Kamer nam die met algemene stemmen aan.

Bron: Tweede Kamer

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters