Maak kennis met ’s werelds allerkleinste mobiele telefoon

Waar de meeste smartphonemakers bezig zijn met het steeds groter maken van telefoons, komt het Britse bedrijf Clubit New Media juist met het tegenovergestelde. Ze zijn namelijk een paar weken geleden een KickStarter gestart voor de Zanco tiny t1:  de allerkleinste mobiele telefoon ter wereld. De telefoon is zo klein dat hij met zijn hoogte van nog geen 5 cm kleiner is dan twee 2 euro munten naast elkaar.

Hoe bestaat het?

De makers van de Zanco tiny t1 stellen zich voor dat wanneer je het toestel voor de eerste keer ziet, je eerst niet kunt geloven dat zoiets bestaat. De tweede gedachte die door je hoofd zou schieten is “waarom bestaat dit?”. Daarna zou je je realiseren dat je het ding absoluut nodig hebt. De eerste twee gedachtenkronkels zullen bij de meeste mensen kloppen, maar niet iedereen zal ervan overtuigd zijn dat een tiny t1 echt een noodzakelijk apparaat is.

Zanco tiny t1 kleinste mobiele telefoon ter wereld

Geen smartphone prestaties maar wel 13 stemvervormers

Hoewel de mobiele telefoon eruit ziet als een stuk speelgoed, werkt het kleine apparaatje wel echt. Door het kleine formaat zijn er echter wel beperkingen en kunnen de prestaties van de tiny t1 zich natuurlijk niet meten met je doorsnee smartphone. Op het 12,5mm OLED display kun je niet echt spelletjes spelen en gebruik je om te smsen en te bellen. Het toestel kan 300 nummers in het telefoonboek opslaan en bewaart ook de laatste 50 gebruikte nummers. Daarnaast kun je 50 sms berichten opslaan. Een interessante extra feature is dat je je stem kunt vervormen. De tiny t1 komt met maar liefst 13 stemvervormers, waardoor je je begint af te vragen voor wie de telefoon precies is bedoeld.

Zanco tiny t1

Drie dagen standby

Volgens Kickstarter komt het apparaatje met 32 RAM en 32 ROM. Aangezien de nieuwste smartphones doorgaans met 4GB tot 8GB aan RAM komen, zal dit wel 32MB aan RAM en ROM zijn. Verder kun je de telefoon opladen via een de microUSB poort en zou hij met een volle batterij drie dagen standby kunnen staan of gebruikt kunnen worden om 180 minuten te bellen.

Toch wel voordelen

Hoewel de Zanco tiny t1 geen whatsapp heeft en je er niet mee kunt gamen, heeft het toch ook weer zijn voordelen. Omdat  het zo klein is, kun je hem overal mee naartoe nemen. Hij past zo in je zak tijdens het hardlopen. Ook tijdens een avondje stappen is hij handig, als je bang bent je nieuwe smartphone kwijt te raken of te mollen. Met de tiny t1 is het minder erg, want je kunt hem via Kickstarter al bestellen voor 40 euro.

Alleen 2G netwerken

Als je overweeg het apparaatje te kopen, moet je er wel rekening mee houden dat het alleen 2G netwerken ondersteunt. Vodafone heeft aangegeven dat het 2G netwerken nog wel tot 2025 zal ondersteunen in europa. In Nederland kun je dus gerust gebruik maken van je mini mobiele telefoon, maar als je op vakantie bent in Australië of Japan heb je een probleem. Daar worden 2G netwerken namelijk niet meer ondersteund.

Via: Kickstarter

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters