Zarafa introduceert nieuwe airsync tool genaamd Z-Push

Het bedrijf Zarafa heeft een nieuwe tool geïntroduceerd onder de naam Z-Push dat het mogelijk maakt om telefoons via de lucht te synchroniseren met een server. Hierdoor heb je altijd je mail, kalender en contacten bij de hand.

Z-Push is gebaseerd op activesync protocol van Microsoft. De applicatie is geschreven in het activesync protocol omdat exchange servers aangeroepen kunnen worden om zo je e-mail en contacten binnen te krijgen via een draadloze verbinding. Het voordeel van Z-Push is ook dat het opensource is wat inhoud dat de broncode vrij is en dat je er zelf mee kunt sleutelen om zo een passend pakket voor je zelf te maken. Vooral de zakelijke markt wil graag opensouce applicaties omdat ze dan niet gebonden zijn aan bedrijven om de app om te vormen voor hun bedrijf.

Vooralsnog is het de bedoeling dat vooral de zakelijke gebruikers gebruik gaan maken van de Zarafa servers omdat deze het meeste vraag hebben draadloze synchronisatie en push-mail servers. De grootste concurrent is RIM met zijn Blackberry servers. Echter de maildir backend is wel bruikbaar voor iedereen maar ze zijn druk bezig met o.a. een IMAP plugin. Zodra die af is heb je een enorm voordeel ten opzichte van de huidige IMAP toegang op PDA’s omdat sowieso er minder dataverkeer is, en je hebt de mogelijkheid tot push-mail waardoor je e-mails gelijk binnen krijgt op je pda.

1191335493 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters