Zelfmoordgolf wordt France Telecom verweten

De franse arbeidsinspectie is van mening dat het bedrijf France Telecom de zelfmoorden onder zijn personeel kan worden verweten, zij raden het openbaar ministerie aan om het bedrijf te vervolgen. In 2008 en 2009 hebben 35 werknemers zelfmoord gepleegd, en in 2010 nog eens negen personeelsleden.

France Telecom

In het onderzoeksrapport van de Franse arbeidsinspectie wordt gesteld dat het France Telecom bedrijf het leven van zijn medewerkers in gevaar heeft gebracht door zijn reorganisatie beleid en door intimidatie. Het rapport is afgelopen week aan het openbaar ministerie, met het advies om het bedrijf te vervolgen voor zijn aandeel in de zelfmoordgolf onder zijn personeel. In één specifiek geval van zelfmoord heeft de arbeidsinspectie het zelfs over doodslag, dit gaat om een werknemer die is overgeplaatst naar een ander functie zonder een opleiding of een vorm van begeleiding.

Het bedrijf trok vorig jaar de aandacht doordat er een meer dan normaal aantal zelfmoorden onder het personeel gepleegd werden. Vakbonden en verschillende bedrijfsartsen sprake over een onmenselijk werkklimaat, nadat er 22.000 banen waren geschrapt. Mensen werden zonder inspraak overgeplaatst en kregen geen begeleiding, ook werden mensen ingezet voor werk wat ze niet konden maar ze kregen ook geen opleiding om het te leren, hierdoor werd de werkdruk zo hoog dat sommige personeelsleden geen andere uitweg meer zagen dan zelfmoord.

In eerste instantie werd het aantal zelfmoorden onder werknemers door de bestuursleden van France Telecom gerelativeerd en niet serieus genomen. De Franse regering heeft nadrukkelijk gevraagd aan het bedrijf om actie te ondernemen. Ondertussen is de dagelijkse leiding van het bedrijf overgenomen door ex-topambtenaar Stephane Richard, die een extern bureau in de arm heeft genomen om de werksfeer weer op peil te brengen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters