Zelfmoordgolf wordt France Telecom verweten

De franse arbeidsinspectie is van mening dat het bedrijf France Telecom de zelfmoorden onder zijn personeel kan worden verweten, zij raden het openbaar ministerie aan om het bedrijf te vervolgen. In 2008 en 2009 hebben 35 werknemers zelfmoord gepleegd, en in 2010 nog eens negen personeelsleden.

France Telecom

In het onderzoeksrapport van de Franse arbeidsinspectie wordt gesteld dat het France Telecom bedrijf het leven van zijn medewerkers in gevaar heeft gebracht door zijn reorganisatie beleid en door intimidatie. Het rapport is afgelopen week aan het openbaar ministerie, met het advies om het bedrijf te vervolgen voor zijn aandeel in de zelfmoordgolf onder zijn personeel. In één specifiek geval van zelfmoord heeft de arbeidsinspectie het zelfs over doodslag, dit gaat om een werknemer die is overgeplaatst naar een ander functie zonder een opleiding of een vorm van begeleiding.

Het bedrijf trok vorig jaar de aandacht doordat er een meer dan normaal aantal zelfmoorden onder het personeel gepleegd werden. Vakbonden en verschillende bedrijfsartsen sprake over een onmenselijk werkklimaat, nadat er 22.000 banen waren geschrapt. Mensen werden zonder inspraak overgeplaatst en kregen geen begeleiding, ook werden mensen ingezet voor werk wat ze niet konden maar ze kregen ook geen opleiding om het te leren, hierdoor werd de werkdruk zo hoog dat sommige personeelsleden geen andere uitweg meer zagen dan zelfmoord.

In eerste instantie werd het aantal zelfmoorden onder werknemers door de bestuursleden van France Telecom gerelativeerd en niet serieus genomen. De Franse regering heeft nadrukkelijk gevraagd aan het bedrijf om actie te ondernemen. Ondertussen is de dagelijkse leiding van het bedrijf overgenomen door ex-topambtenaar Stephane Richard, die een extern bureau in de arm heeft genomen om de werksfeer weer op peil te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Xavier -

  zelfmoorden France Télécom:

  Verschrikkelijk, onmenselijk wat ze noemen "Strategie"

  Mensen het zo zuur maken op hun werk dat sommige zelfmoord plegen (zie de 7 fasen van rouw van Elisabeth Kübler-Ross)

  Dit kwam mij heel bekend voor. Een internationaal bedrijf Qpark heeft deze vorm van intimidatie gebruikt in de periode 2003-2010. Ontzettend veel goede werknemers met een vast contract zijn door de directie onder druk van functie moeten veranderen.

  Dit alles met het gevolg dat velen hun job kwijt zijn en thuis zitten, niet meer in staat om te werken.

  Q-Park heeft een gigantisch leed veroorzaakt en gaat zo verder zonder dat er wordt ingegrepen.

  Ondertussen heb ik al meerdere keren deze feiten aan het OM (Openbaar Ministerie) aangegeven tevens het bewijsmateriaal en getuigen. Ondertussen is de media een onderzoek naar deze organisatie gestart en hoop ik dat er een rechtzaak komt. De hoofdschuldigen zullen hiervoor terecht staan.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters