Ook Windows Phone-HTC's worden tegengehouden door Amerikaanse douane

De Amerikaanse douane heeft blijkbaar de opdracht om elke import van HTC-telefoons grondig te onderzoeken, want het ziet ernaar uit dat er nu ook een partij HTC Titan II-toestellen wordt opgehouden bij de grens. En dat zijn Windows Phones, die in de verste verte niet vallen onder het importverbod van de Amerikaanse rechter.

HTC Titan II

De Titan II is het Windows Phone-vlaggenschip van HTC. Het is een groot toestel, zoals de naam al aangeeft, en het draait op het besturingssysteem van Microsoft. Het toestel is uitgerust met superspecs: naast een 4,7 inch scherm bijvoorbeeld een 16-megapixelcamera.

Maar het patent op basis waarvan de douane moet onderzoeken of het geschonden wordt, bevindt zich in het Android-besturingssysteem, niet in Windows Phone. Er is dus eigenlijk helemaal geen reden om de Titan II aan een onderzoek te onderwerpen, maar dat gebeurt toch.

HTC heeft onlangs een rechtszaak verloren bij de International Trade Commission (ITC) die bepaalde dat HTC één bepaald patent van Apple schond. Daarop werden partijen van Androidtoestellen HTC One X, HTC Evo 4G en de HTC Amaze tegengehouden door de douane voor nader onderzoek.

HTC heeft het omstreden stukje software in zijn Androidtoestellen inmiddels veranderd, maar dat moet de douane wel controleren. Vandaar dat de HTC One X bijna niet meer te krijgen is in de VS, want het is overal uitverkocht en er komt geen nieuwe voorraad.

Wel melden twee Amerikaanse telefoonbedrijven dat de 4=Evo 4G inmiddels onderweg is. Maar uit de voorraadinformatie van telco AT&T kan nu ook worden afgeleid dat een flinke partij Titan II-toestellen ook wacht op toelating tot de Amerikaanse markt. Omdat kennelijk alles waar HTC op staat, eerst grondig moet worden gecontroleerd.

Bron: TNC News Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters