Zembla: “Straling van mobieltjes erg riskant voor kinderen”

Volgens het onderzoeksprogramma Zembla zou straling van mobieltjes erg schadelijk kunnen zijn voor kleine kinderen. Zembla doet zijn uitspraak op basis van onderzoek van de Belgische kinderoncoloog Stefaan van Gool.

Zembla: "Straling van mobieltjes zijn erg riskant voor kinderen" images

Volgens Zembla kunnen kinderen mogelijk nadelige gevolgen ondervinden van telefoonstraling. Het programma zal aanstaande vrijdag om 21.20 uur op Nederland 2 een uitzending wijden aan de perikelen rondom straling van mobieltjes. De insteek van het programma is dat de Nederlandse overheid en andere overheden te weinig doen om mensen hiervan bewust te maken.

In de uitzending wordt de Belgische kinderoncoloog Stefaan van Gool aangehaald. Volgens Van Gool dringt straling van mobieltjes dieper door in de schedel van een kind dan van volwassenen. “Kinderen worden veel blootgesteld en ook veel langer. Wat de gevolgen daarvan gaan zijn, weten we pas binnen vijftig, zestig jaar. Dus je kunt eigenlijk zeggen: dit is een megagroot experiment”, aldus van Gool in de uitzending van Zembla.

Volgens Zembla neemt de Nederlandse overheid geen maatregelen omdat die bang is voor onnodige onrust. Landen als België, Frankrijk en Duitsland informeren wel actief hun burgers over de mogelijke straling van mobieltjes. Uit een ander onderzoek zou volgens Zembla blijken dat gebruikers van mobiele telefoons een verhoogd risico lopen op van hersen- en oortumoren, de zogeheten brughoektumoren.

Zembla meent dan ook dat de overheid burgers beter moet gaan informeren over eventuele straling in mobieltjes en de gevolgen voor zowel volwassenen als kinderen. “Ik zou als burger eerder in paniek zijn als de overheid stelselmatig waarschuwingen negeert en de gezondheid van de bevolking niet serieus neemt”, zegt Risico-onderzoeker dr. J. van der Sluijs in Zembla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters