Asus CEO bevestigt Zenfone 3 aankondiging voor juni

Asus zal in juni de Zenfone 3 serie onthullen, de opvolger van de populaire Zenfone 2 serie.

Zenfone 3 Jerry Shen
Jerry Shen

Asus

Eerdere geruchten wezen op een Asus Zenfone 3 aankondiging op 30 mei, een dag voor Computex 2016, maar Asus CEO Jerry Shen heeft vandaag bekend gemaakt dat het Taiwanese bedrijf de nieuwe serie in juni zal gaan onthullen. In een gesprek met de Taiwanese website DigiTimes lichte hij alvast een tipje van de sluier op. Volgens de CEO kunnen we een nieuw ontwerp verwachten, maar blijft de filosofie achter de Zenfone lijn hetzelfde: high-end smartphones ontwerpen voor de mid-range markt. Dat beloven veel goedkopere merken, maar Asus bewees met de Zenfone 2 dat het ook echt mogelijk is. De smartphone werd vooral geprezen dankzij de excellente accuduur en de goed presterende hardware. Alleen de bloatware die gepaard ging met Asus’ eigen Android-skin ervoeren veel gebruikers als een groot nadeel.

Zenfone 3

Zenfone 2
De Zenfone 2

De meeste modellen uit de Asus Zenfone 2 serie maakten gebruik van Intel chipsets. Intel heeft echter recent nog aangekondigd dat het voorlopig stopt met het uitbrengen van smartphone chips, wat dus betekent dat Asus voor de Zenfone 3 familie met een andere fabrikant samenwerkt. Uit het interview met de CEO van het bedrijf wordt duidelijk dat 90% van de nieuwe serie gebruik maakt van Qualcomm Snapdragon chipsets. De overige 10% waarschijnlijk budget modellen maken gebruik van MediaTek chips. We weten al dankzij eerdere geruchten dat Asus in ieder geval de normale Zenfone 3, de Max en de Deluxe aan zal gaan kondigen.

Phablet

Jerry Shen heeft helaas nog geen specificaties onthuld, maar het werd wel duidelijk dat ook Asus hoopt te scoren met een phablet. Volgens de CEO van het Taiwanese bedrijf zal de Zenfone 3 Max namelijk naar verwachting goed zijn voor meer dan 65% van alle verscheepte Zenfone 3 modellen. De overige modellen zullen naar verwachting goed zijn voor de overige 35%. Volgens de CEO van het bedrijf zal de overstap naar Qualcomm geen invloed hebben op de productiecapaciteit van Asus en hoeven investeerders zich dus geen zorgen te maken.

Bron: DigiTimes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters