De zes beste GIF maker apps om je plaatjes tot leven te brengen

Jaren geleden waren GIF plaatjes het helemaal en zag je zo overal op het web. De plaatjes zagen er echter behoorlijk crappy uit en vielen op een gegeven moment in diskrediet. De laatste tijd zijn GIF bestanden echter weer helemaal in en worden ze volop gedeeld. De GIFjes van nu zien er echter toch wel een stuk beter uit dan hun voorgangers. Voor wie mee wil doen met de hernieuwde GIF trend zijn dit de zes beste GIF maker apps.

Tumblr

Als je het woord Tumblr alleen al hoort, moet je meteen denken aan GIFs. Tumblr begon als blog site in 2007 en heeft tegenwoordig natuurlijk ook een app. En aangezien GIFs bij Tumblr horen zoals een gebakken ei met bacon, is de app uiteraard ook uitgerust met een GIF maker. Het is misschien niet zo uitgebreid als sommige andere apps, maar het heeft precies wat je nodig hebt om degelijke bewegende plaatjes te maken.

Beschikbaar voor iOS en Android

Tumblr

Facebook Camera

Facebook was in het begin helemaal niet zo van de GIFjes en heeft de plaatjes lange tijd argwanend in de gaten gehouden. Maar nu het bestandsformaat weer zo populair is, kan Facebook het natuurlijk niet maken om niet aan de hype mee te doen. Eerder deze maand kreeg de Facebook camera dan ook een heuse GIF modus. Hiermee maak je naar hartelust GIF bestanden van maximaal 2,5 seconden, welke je natuurlijk meteen vol trots op Facebook kunt laten zien. Als je toch nog niet helemaal tevreden bent met je plaatjes kun je wat extra stickers en filters toevoegen.

Beschikbaar voor iOS en Android

Facebook Camera GIF modus

Giphy GIF Maker

Dan hebben we de good old Giphy. We zagen de GIF tool voor het eerst verschijnen in 2015 als makkelijke manier om van YouTube links of ook eigen content leuke GIFjes te maken. Zoals met alles is Giphy GIF Maker nu ook gewoon te gebruiken op je smartphone, waar je ook meteen leuke stickers en andere versieringen aan de GIF bestanden kunt toevoegen. Giphy GIF Maker is geen echte app, maar werkt meteen vanuit de browser op je telefoon. Je kunt het dus in principe op alle Android en iOS toestellen gebruiken.

Giphy GIF maker

Giphy CAM

Giphy CAM is wel een app en ook hiermee kun je makkelijk leuke GIF plaatjes maken. Je hebt de mogelijkheid om eigen video’s op te nemen of GIFs te maken in de slow-motion burst modus. Je hoeft echter niet perse nieuwe content te maken, het is ook mogelijk om bestaande video’s in de app te importeren. Heb je eenmaal je beelden in plaats, kun je ze nog wat opleuken met verschillende filters en effecten. Uiteraard kun je ze daarna online delen met je vrienden. Het is een stuk geavanceerder dan Giphy GIF Maker en je hoeft niet telkens in de browser te duiken om het te gebruiken.

Beschikbaar voor iOS en Android

Giphy Cam

GIF Toaster

GIF Toaster is er helaas alleen voor iOS gebruikers. De app is simpel in gebruik en tovert je video’s en foto’s in een handomdraai om in spannende GIF plaatjes. Daarnaast is het ook mogelijk om je GIF bestanden om te zetten naar een ander bestand. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een GIFje weer om te zetten naar een video. Daarnaast kun je ook gezellige collages te maken. Hoewel de basis GIF toaster app gratis is, geeft de Pro versie je wat meer features om je beelden te bewerken. Je kunt de app upgraden voor 2,29 euro.

Beschikbaar voor iOS

GIF Toaster

Live GIF

Ook Live GIF is alleen beschikbaar voor iOS gebruikers. Het gebruikt content gemaakt met Apple’s Live Photos feature en zet deze om in GIF bestanden. De Live Photo feature zagen we voor het eerst verschijnen op de iPhone 6S. Hiermee kunnen korte video’s worden gemaakt om een soort GIF effect te creëren. Met Live GIF worden deze Live Photos wat meer versatiel en kun je ze makkelijk delen op je social media accounts. Het grootste voordeel aan de app is dat je niet weer een nieuwe camera app hoeft te gebruiken om je GIFjes te maken.

Beschikbaar voor iOS

Live GIF

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters