'Zestigduizend mensen proberen Windows 10 Phone uit'

Er zijn momenteel zestigduizend mensen die de testversie van Windows 10 Phone uitproberen. Dat zijn er niet zoveel. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat Windows 10 Phone op slechts enkele toestellen kan worden getest.

'Zestigduizend mensen proberen Windows 10 Phone uit' windows 10 phones start lumia635

De 60.000 deelnemers van het Windows Insider Program van Microsoft zijn overigens best tevreden met de nieuwe software, blijkt uit de eerste reacties. Maar veel gebruikers zijn het dus niet, die Microsoft in dit stadium helpen om de laatste bugs uit de software te halen.

”Volgens een interne bron die het eerder bij het rechte eind had, zijn er zo rond de zestigduizend apparaten waarop nu Windows 10 voor Phones wordt getest. Dat is inclusief de werknemers van Microsoft. Dat betekent dat de testbasis nogal gering is.”

In totaal zou Windows 10 Phone op zo’n 2,8 miljoen apparaten moeten kunnen lopen die in omloop zijn. Maar er zijn slechts enkele Lumia’s die eraan mee mogen doen, met de Lumia 830 als hoogste in rang als je naar de hardwarespecificaties kijkt. De enthousiastelingen voor het Windows Phone-platform hebben uiteraard een van de betere telefoons zoals de 925 of de 1520, en die kunnen niet meedoen met het Windows Insider Programma.

Mocht Microsoft het programma openstellen voor andere toestellen dan de low-end mobieltjes, dan zal het aantal betatesters waarschijnlijk flink toenemen. Microsoft zal ongetwijfeld meer over Windows 10 vertellen tijdens het MWC tijdens een persconferentie maandagochtend. All About Phones zit erbij om te horen wat de softwaregigant precies van plan is.

Bron: Windows Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters