'Zestigduizend mensen proberen Windows 10 Phone uit'

Er zijn momenteel zestigduizend mensen die de testversie van Windows 10 Phone uitproberen. Dat zijn er niet zoveel. Het zal waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat Windows 10 Phone op slechts enkele toestellen kan worden getest.

'Zestigduizend mensen proberen Windows 10 Phone uit' windows 10 phones start lumia635

De 60.000 deelnemers van het Windows Insider Program van Microsoft zijn overigens best tevreden met de nieuwe software, blijkt uit de eerste reacties. Maar veel gebruikers zijn het dus niet, die Microsoft in dit stadium helpen om de laatste bugs uit de software te halen.

”Volgens een interne bron die het eerder bij het rechte eind had, zijn er zo rond de zestigduizend apparaten waarop nu Windows 10 voor Phones wordt getest. Dat is inclusief de werknemers van Microsoft. Dat betekent dat de testbasis nogal gering is.”

In totaal zou Windows 10 Phone op zo’n 2,8 miljoen apparaten moeten kunnen lopen die in omloop zijn. Maar er zijn slechts enkele Lumia’s die eraan mee mogen doen, met de Lumia 830 als hoogste in rang als je naar de hardwarespecificaties kijkt. De enthousiastelingen voor het Windows Phone-platform hebben uiteraard een van de betere telefoons zoals de 925 of de 1520, en die kunnen niet meedoen met het Windows Insider Programma.

Mocht Microsoft het programma openstellen voor andere toestellen dan de low-end mobieltjes, dan zal het aantal betatesters waarschijnlijk flink toenemen. Microsoft zal ongetwijfeld meer over Windows 10 vertellen tijdens het MWC tijdens een persconferentie maandagochtend. All About Phones zit erbij om te horen wat de softwaregigant precies van plan is.

Bron: Windows Central

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters