7 verwachte features van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Naarmate de lanceringsdatum van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL nadert, verschijnen er steeds meer berichten over de toestellen online. Het is soms zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Uit alle berichten hebben we de meest waarschijnlijke features van de aankomende Pixel 2 toestellen gefilterd. Dit zijn de zeven features die we op het moment verwachten bij de Pixel 2 en 2 XL. 

Randloos ontwerp net zoals de rest

Het randloze design zien we nu bij bijna alle vlaggenschepen en het zou verrassend zijn als de Pixel 2 en 2 XL hier niet aan mee zouden doen. Volgens alle berichten zullen de nieuwe Pixel toestellen inderdaad aan de voorkant grotendeels display krijgen met zo dun mogelijke randen. Bij de Pixel 2 XL zou dit een 6 inch display zijn. Verwacht wordt dat Google het algemene design van de originele Pixel telefoons doorzet en dus gaat voor metaal met glas.

Pixel 2

Display met 18:9 verhouding

Met de grotere Pixel 2 zou Google meedoen met Samsung en LG en een display met een verhouding van 18:9 gaan gebruiken. We hopen dat meerdere smartphonemakers hieraan meedoen of dat ze in ieder geval allemaal één verhouding uitkiezen voor hun displays en zich hieraan houden. Op die manier kunnen contentmakers hier ook rekening mee houden en krijgen we content die er op alle toestellen goed uitziet.

Premium specificaties voor een premium toestel

Uiteraard gaan we ervan uit dat de nieuwe Google vlaggenschepen uitgerust zullen zijn met de laatste hardware. We verwachten dus iets in de lijn van een Snapdragon 835 als processor en minstens 4GB RAM. De toestellen krijgen waarschijnlijk geen dual camera setup, dus de ene lens die ze krijgen moet van topkwaliteit zijn om hiervoor te compenseren.

 

Pixel 2 XL concept

Exclusieve Google apps

Toen Google Assistant uitkwam was het eerst alleen beschikbaar op de Pixel. Hetzelfde verhaal gaat op voor de Pixel launcher.  Door exclusieve content te ontwikkelen voor de eigen toestellen, zorgt Google ervoor dat er een duidelijke reden is om niet voor een toestel van de concurrent te gaan. Op deze manier kunnen de Google smartphones zich nog enigszins differentiëren van de rest. We verwachten dat het bedrijf voor de aankomende Pixel 2 toestellen ook weer iets exclusiefs uit de kast zal toveren.

Krijpbare rand

Google zou met het idee spelen om een soortgelijke rand als bij de HTC U11 bij de Pixel 2 smartphones te implementeren. Met deze drukgevoelige rand zouden verschillende acties getriggerd kunnen worden en krijgt de gebruiker wat meer opties en gemak bij het interacteren met het toestel. Dit is wel een behoorlijk nieuw concept en eigenlijk moet de interactieve rand zichzelf nog bewijzen. Google zou het echter een uitstekend idee vinden.

 

Pixel 2 XL concept

Pixel 2 toestellen worden duurder

Met al deze premium features verwachten we helaas wel dat de toestellen een tikkeltje duurder worden dan de originele modellen. Hoeveel duurder ze precies zullen worden is niet precies te zeggen. In ieder geval zal de grotere Pixel 2 XL sowieso duurder zijn dan de Pixel 2. Deze zou namelijk nog net iets meer premium zijn dan de kleinere versie en met betere specificaties uitgerust zijn.

Nieuwe interessante kleuren

Hoewel de verwachte hogere prijs van de Pixels 2 wat minder is, zouden de toestellen wel in nieuwe interessante kleuren komen. Dat zegt David Ruddock van Android Police tenminste en we hopen dat hij gelijk heeft. Vorig jaar kwamen de Pixels in de kleuren Really Blue, Very Silver en Quite Black. Hiermee komt Google met wat meer humoristische namen dan de vaak pretentieuze Midnight Blacks en Titanium Blues.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters