Zeven HTC-telefoons gelekt via ua-profielen

HTC heeft via zogenaamde ‘user agent profielen’ codenamen en informatie over maar liefst 7 telefoons gelekt. Er gaan wel geruchten dat het hier om opzettelijke lekken gaat die fouten bevatten.

HTC logo nieuw

Onlangs zijn er verschillende ‘user agent-profielen’, ook bekend als ‘xml-profielen’ van HTC-telefoons opgedoken. Het zou om allemaal Android-toestellen gaan van de Taiwanese producent, waarvan bij allemaal de codenaam bekend is samen met een aantal gegevens. Allereerst is er de Espresso, een qwerty-variant op de Hero die al even bekend is. Een ander toestel is de Huangshan, een Android-telefoon zonder fysiek toetsenbord met een HVGA-scherm. Deze naam kwam al een keer naar voren in een gelekte firmware, de details zijn nieuw. Vervolgens is er de Liberty, ook gevonden in de bovengenoemde firmware. De details van dat toestel komen overeen met die van de Huangshan. De Halo, ook al gelekt in de firmware, moet een qwerty-versie van de HTC Tattoo worden. Het volgende toestel, de Paradise, tevens bekend van de firmware, is een toestel met een WQVGA-scherm en een qwerty-toetsenbordje. De laatste twee toestellen, de Legend en Supersonic waren al gelekt en daar is verder geen nieuwe info over vrijgekomen.

Hoewel ua-profielen meestal een betrouwbare bron van informatie zijn, gaan geruchten dat er fake info in deze lek zit. Zo tweette Eldar Murtazin dat de Halo geen telefoon is, maar een Android-tablet. Volgens hem zou HTC deze lek met opzet hebben gecreëerd om echte informatie over de toestellen te verbergen.

Bron: Cellpassion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

   Dan lek je niet bewust. Dan verdraai je alleen bewust de info, wat idd wel vaker gebeurt. Ik vind dat bewust lekken verhaal ook maar vreemd, de enige goede reden die ik voor een bewuste lek kan bedenken is hype genereren, maar dan ga je de info niet verdraaien.

  2. v-power -

   Mwah ik noem dit niet eens lekken. Dit wordt standaard ook gedaan door bv oa Nokia. Toestellen die binnenkort worden uitgebracht worden al in verschillende systemen gezet waaronder de makkelijk uit te lezen ua-profielen. Je gaat dat niet pas na de lancering doen, maar al in de testfase.

   1. Dominick -

    True, maar dan kan je ze wel wat beter verbergen. Zeker als het opzettelijk zou zijn gedaan vind ik het zeker lekken 🙂

   2. v-power -

    Je hebt wel gelijk, maar wat ze 'geruchten' noemen is de reactie van één persoon op één van de sites en vervolgens nemen zoveel sites dat over dat het lijkt dat het bijna een bewezen gerucht is.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters