Zeven Apple iPhone 8 features om naar uit te kijken

De lancering van de iPhone 8 komt steeds dichterbij. Hoewel er behoorlijk wat geruchten en renders online circuleren, weet je pas echt hoe het toestel eruit ziet en welke features het allemaal heeft op de dag van de onthulling zelf. Dat betekent niet dat je niet mag dromen. En aangezien het om een jubileum toestel gaat, wordt er behoorlijk wat van de telefoon verwacht. Deze zeven goddelijke features verwacht de wereld bij de onthulling van de iPhone 8 te gaan zien.

Baanbrekend nieuw design

Als eerste verwachten we natuurlijk dat Apple een gelikt nieuw design heeft bedacht voor het speciale toestel. De iPhone 7s en 7s Plus zouden voortbouwen op de iPhone 7 en 7s, maar de iPhone 8 zou geheel vernieuwend moeten zijn. Onder andere wordt verwacht dat het toestel ook een soort Infinity Display zal krijgen, zoals we bij de Galaxy S8 zagen. Gefluisterd wordt dat de screen-to-body ratio echter nog hoger zal zijn. Verder verwachten we dat Apple iets trend waardigs neerzet, zoals we ook zagen bij de iPhone 6. Jaren na de onthulling van de iPhone 6 bleven smartphone makers het gelikte metalen design kopiëren.

Apple iPhone 8
De iPhone 8?

True Tone display voor natuurlijke kleuren

De iPad Pro tablets hebben het al en we verwachten dat ook de iPhone 8 hiermee uitgerust zal zijn: een zogenaamd True Tone display. Dit scherm zorgt ervoor dat de kleuren automatisch worden aangepast aan de omgeving. Hierdoor lijken de kleuren op je display altijd natuurlijk en kloppend. Eerder werd gespeculeerd over een true tone display bij de iPhone 7, maar dat bleek niet in de planning van Apple te zitten. Zou de iPhone 8 meer geluk hebben?

True Tone display

Dual camera setup met AR

Uiteraard wordt een dual camera setup verwacht. Iets minder zou te min zijn voor het allernieuwste Apple vlaggenschip. Onofficieel is het min of meer een feit dat de iPhone 8 een dual camera setup zal krijgen. Hoe dit precies uitgevoerd zal worden is echter nog onduidelijk. De algemene mening neigt ook naar het feit dat met de twee lenzen ook augmented reality mogelijkheden zullen komen.

apple iPhone 8

Draadloos opladen

Hoewel de technologie om draadloos op te laden al een behoorlijke tijd bestaat, is het om de één of andere reden nog steeds niet standaard bij smartphones. Volgens de berichten zou Apple bezig zijn met eigen systeem voor draadloos opladen voor de iPhone 8. Als dat inderdaad zo is, verwachten we dat de rest van de smartphone makers snel zullen volgen en we volgend jaar eindelijk allemaal draadloos opladen.

A11 chipset met nog meer efficiëntie

Tot nu toe heeft elke nieuwe iPhone lijn een verbeterde versie van Apple’s eigen A serie chipset gekregen. We verwachten dat het bij de iphone 8 niet anders zal zijn. De iPhone 7 kwam met een A10 chipset, dus zou zijn opvolger logischerwijs uitgerust moeten zijn met een A11. Deze zou nog efficiënter en sneller moeten zijn dan zijn voorganger, wat waarschijnlijk ook nodig is met het aankomende iOS 11 besturingssysteem.

Apple A11 chipset

iPhone 8 met L-vormige batterij

Volgens recente berichten zou LG’s afdeling, welke zich met batterijen bezighoudt, als enige leverancier een nieuw soort batterij leveren voor de iPhone 9 van volgend jaar. Deze batterij zou niet meer rechthoekig zijn, maar een L vorm hebben. Behalve de nieuwe vorm zou ook de capaciteit vergroot zijn met 30%. Bepaalde bronnen claimen echter dat we niet hoeven te wachten op de iPhone 9 om deze batterij te aanschouwen. Ook de iPhone 8 zou er al mee uitgerust zijn. Hoewel de batterij inderdaad langer zou meegaan dan normaal, zou je toch niet zelf de volle 30% boost kunnen gebruiken. Het nieuwe AMOLED display en andere nieuwe features zouden namelijk gretig gebruik maken van de extra capaciteit.

Apple L-vormige batterij

Vingerafdrukscanner in het display

Dit is één van de wat meer onwaarschijnlijke verwachtingen. Omdat de screen-to-body ratio zo groot is, is er natuurlijk geen plaats meer voor een fysieke vingerafdrukscanner aan de voorkant. Andere toestellen hebben hier ook al mee te maken gehad en hebben de vingerafdrukscanner maar achterop het toestel geplaatst. De technologie om de vingerafdrukscanner onder het scherm te implementeren zou toch lastiger zijn dan verwacht. Ook Apple heeft te kampen met moeilijkheden met de scanner, waardoor het niet zeker is of deze inderdaad in het scherm zal verdwijnen of ook aan de achterkant zal belanden. We hopen in ieder geval dat het lukt.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters