Ziggo en Vodafone Nederland bevestigen fusie

Ziggo en Vodafone Nederland gaan fuseren. Vannacht kwamen Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, en Vodafone tot een akkoord. De twee bedrijven krijgen allebei de helft van de nieuwe provider in handen.

Vodafone

Dit bevestigen de bedrijven in een persbericht. Vodafone moet hiervoor overigens wel een bedrag van 1 miljard overmaken naar Liberty Global. Het is nog onbekend onder welke naam de provider gaat opereren en wat er gaat veranderen voor consumenten die al klant zijn van Ziggo of Vodafone. Het mag geen verrassing heten dat de nieuwe provider een totaalpakket aanbiedt, waarin mensen thuis vast internet hebben via het Ziggo-netwerk en mobiel bellen en internetten via het mobiele netwerk van Vodafone.

Alleen voor Nederland

De fusie tussen Ziggo en Vodafone heeft alleen betrekking op Nederland. De moederbedrijven, Liberty Global en Vodafone, blijven onafhankelijk van elkaar opereren. Waarschijnlijk start het fusiebedrijf aan het einde van dit jaar, maar dan moeten toezichthouders nog wel toestemming geven.

“Samen zijn we een sterkere speler op de Nederlandse markt”, stelt Vodafone-topman Vittorio Colao. “Hier hebben zowel de klanten van beide bedrijven als de Nederlandse markt in het geheel profijt van. We kijken er naar uit om samen met Liberty Global en veelzijdige provider te worden in een van onze belangrijkste Europese markten.”

Ziggo en Vodafone

“We kijken enorm uit naar de samenwerking met Vodafone”, zegt Mike Fries, de CEO van Liberty Global. “Binnenkort hebben zowel klanten van Vodafone als Ziggo toegang tot een nieuwe wereld. We kijken uit naar de samenwerking en ontwikkeling van topdiensten voor de Nederlandse markt.”

Ziggo en Vodafone besparen geld

Liberty Global en Vodafone denken dat de fusie de bedrijven jaarlijks 280 miljoen euro zal besparen. Aan het einde van het jaar moet de fusie dus een feit zijn, al is een exacte datum voor de start van het fusiebedrijf nog niet bekend. Daarover wordt later waarschijnlijk meer informatie gegeven.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters