Ziggo en Vodafone Nederland bevestigen fusie

Ziggo en Vodafone Nederland gaan fuseren. Vannacht kwamen Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, en Vodafone tot een akkoord. De twee bedrijven krijgen allebei de helft van de nieuwe provider in handen.

Vodafone

Dit bevestigen de bedrijven in een persbericht. Vodafone moet hiervoor overigens wel een bedrag van 1 miljard overmaken naar Liberty Global. Het is nog onbekend onder welke naam de provider gaat opereren en wat er gaat veranderen voor consumenten die al klant zijn van Ziggo of Vodafone. Het mag geen verrassing heten dat de nieuwe provider een totaalpakket aanbiedt, waarin mensen thuis vast internet hebben via het Ziggo-netwerk en mobiel bellen en internetten via het mobiele netwerk van Vodafone.

Alleen voor Nederland

De fusie tussen Ziggo en Vodafone heeft alleen betrekking op Nederland. De moederbedrijven, Liberty Global en Vodafone, blijven onafhankelijk van elkaar opereren. Waarschijnlijk start het fusiebedrijf aan het einde van dit jaar, maar dan moeten toezichthouders nog wel toestemming geven.

“Samen zijn we een sterkere speler op de Nederlandse markt”, stelt Vodafone-topman Vittorio Colao. “Hier hebben zowel de klanten van beide bedrijven als de Nederlandse markt in het geheel profijt van. We kijken er naar uit om samen met Liberty Global en veelzijdige provider te worden in een van onze belangrijkste Europese markten.”

Ziggo en Vodafone

“We kijken enorm uit naar de samenwerking met Vodafone”, zegt Mike Fries, de CEO van Liberty Global. “Binnenkort hebben zowel klanten van Vodafone als Ziggo toegang tot een nieuwe wereld. We kijken uit naar de samenwerking en ontwikkeling van topdiensten voor de Nederlandse markt.”

Ziggo en Vodafone besparen geld

Liberty Global en Vodafone denken dat de fusie de bedrijven jaarlijks 280 miljoen euro zal besparen. Aan het einde van het jaar moet de fusie dus een feit zijn, al is een exacte datum voor de start van het fusiebedrijf nog niet bekend. Daarover wordt later waarschijnlijk meer informatie gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters