Zitbankje in park laadt smartphone op in Boston

Je hebt smartphones, en nu ook smart bankjes. Zitbankjes in het park, die je smartphone opladen. En bovendien allerlei informatie over de luchtkwaliteit uploaden naar de gemeente, want dat kunnen ze ook. De stad Boston in Amerika heeft een aantal van deze ‘soofa’s’ geplaatst. Dat valt te lezen in The Boston Globe.

De Soofa-bank is een gewoon houten bankje met een brok technologie erin verwerkt. De bank laadt zichzelf op met een zonnepaneel. Iemand die even gaat zitten om uit te rusten, kan tegelijk zijn smartphone opladen via een usb-aansluiting in het bankje.

De bankjes, die over heel Boston in parken komen te staan, zijn ontwikkeld door de Amerikaanse universiteit MIT. De burgemeester van Boston is er enthousiast over. “Je telefoon is er allang niet meer alleen om ermee te bellen, waarom zou je een bankje dan alleen gebruiken om erop te zitten?” verklaart hij de medewerking van de gemeente aan het idee.

De bankjes maken draadloos, via het netwerk van provider Verizon, verbinding met internet om informatie over de luchtkwaliteit naar de gemeente te sturen. Ook nemen de bankjes waar hoeveel geluid er in de buurt wordt geproduceerd. De bankjes kosten de gemeente overigens geen geld. Cisco Systems betaalt ze.

Update

Onze bezoeker J. D. Boot heeft op Callantsoog een soortgelijk bankje aangetroffen. Die weliswaar niet het milieu doorlicht, maar waar je wel apparaten mee kunt opladen. En die ook wat steviger lijkt dan het exemplaar in Boston. Zie foto…

Zitbankje in park laadt smartphone op in Boston  
Bankje in Callantsoog, Noord-Holland
Zitbankje in park laadt smartphone op in Boston walsh big 129881 
Rechts burgemeester Walsh van Boston. BRON: DAVID L. RYAN/GLOBE STAFF

Bron: Boston Globe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters