Zo maakt Apple de iPhone waterdicht en de EarPods beter

Een nieuw patent laat opnieuw plannen zien die bevestigen dat de waterdichte iPhone eraan zit te komen. Hierin wordt omgeschreven hoe de speaker dankzij een speciaal mechanisme waterdicht kan worden gemaakt. Een ander patent laat de nieuwste EarPods zien, die gebruiken maken van een hele bijzondere techniek om het geluid te verbeten.

Waterdicht

Apple's waterdichte speaker
Apple’s waterdichte speaker

Het mechanisme uit het patent lijkt veel op dat wat gebruikt wordt bij de Apple Watch. De zogeheten umbrella section dient ertoe om de belangrijkste onderdelen van de speaker te beschermen. Tussen de behuizing en de belangrijke onderdelen bevindt zich een kleine paraplu van een gaasachtig patroon die vloeistoffen langs de belangrijke onderdelen moet begeleiden. Wanneer er druk op komt te staan, zoals onder water gebeurt, kan er echter wel vloeistof doorheen. Aan de buitenkant van de iPhone komt misschien ook nog een speciale coating die vloeistoffen kan afstoten. Deze is wellicht ook terug te vinden op het gaasachtige venster binnenin.

Nieuwe EarPods

Ontwerp nieuwe EarPods
Ontwerp nieuwe EarPods

Een ander opgedoken patent laat een nieuwe set EarPods, Apple’s eigen oortjes, zien. Het geluid van de oortjes is verbeterd doordat deze de structuur van botten zou herkennen en hierop kunnen inspelen. Dat klinkt ingewikkeld, en dat is het ook: bewegingssensoren voelen het geluid aan wat door de schedel van de gebruiker gaat. De microfoon pikt vervolgens het signaal op en vermindert aan de hand hiervan de omgevingsruis. De microfoon is tevens in staat om onderscheid te maken tussen omgevingsgeluid en gesproken woord. Dankzij de onderdrukking van ruis wordt de kwaliteit van het geluid een stuk hoger.

iPhone 7

Wanneer we de ontwerpen uit de patenten in de schappen zullen aantreffen, is zoals altijd lastig te zeggen. Opvallend is dat het patent van de oortjes toont dat deze werken met een kabel, terwijl eerder het gerucht ging dat de iPhone 7 geen koptelefoon-aansluiting zou hebben. Mogelijk hebben de nieuwe EarPods een lightning-aansluiting, maar het kan ook zijn dat de oortjes draadloos zullen zijn.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters