Zo maakt Apple de iPhone waterdicht en de EarPods beter

Een nieuw patent laat opnieuw plannen zien die bevestigen dat de waterdichte iPhone eraan zit te komen. Hierin wordt omgeschreven hoe de speaker dankzij een speciaal mechanisme waterdicht kan worden gemaakt. Een ander patent laat de nieuwste EarPods zien, die gebruiken maken van een hele bijzondere techniek om het geluid te verbeten.

Waterdicht

Apple's waterdichte speaker
Apple’s waterdichte speaker

Het mechanisme uit het patent lijkt veel op dat wat gebruikt wordt bij de Apple Watch. De zogeheten umbrella section dient ertoe om de belangrijkste onderdelen van de speaker te beschermen. Tussen de behuizing en de belangrijke onderdelen bevindt zich een kleine paraplu van een gaasachtig patroon die vloeistoffen langs de belangrijke onderdelen moet begeleiden. Wanneer er druk op komt te staan, zoals onder water gebeurt, kan er echter wel vloeistof doorheen. Aan de buitenkant van de iPhone komt misschien ook nog een speciale coating die vloeistoffen kan afstoten. Deze is wellicht ook terug te vinden op het gaasachtige venster binnenin.

Nieuwe EarPods

Ontwerp nieuwe EarPods
Ontwerp nieuwe EarPods

Een ander opgedoken patent laat een nieuwe set EarPods, Apple’s eigen oortjes, zien. Het geluid van de oortjes is verbeterd doordat deze de structuur van botten zou herkennen en hierop kunnen inspelen. Dat klinkt ingewikkeld, en dat is het ook: bewegingssensoren voelen het geluid aan wat door de schedel van de gebruiker gaat. De microfoon pikt vervolgens het signaal op en vermindert aan de hand hiervan de omgevingsruis. De microfoon is tevens in staat om onderscheid te maken tussen omgevingsgeluid en gesproken woord. Dankzij de onderdrukking van ruis wordt de kwaliteit van het geluid een stuk hoger.

iPhone 7

Wanneer we de ontwerpen uit de patenten in de schappen zullen aantreffen, is zoals altijd lastig te zeggen. Opvallend is dat het patent van de oortjes toont dat deze werken met een kabel, terwijl eerder het gerucht ging dat de iPhone 7 geen koptelefoon-aansluiting zou hebben. Mogelijk hebben de nieuwe EarPods een lightning-aansluiting, maar het kan ook zijn dat de oortjes draadloos zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

De iPhone SE

‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’ lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Nieuwe details Samsung Galaxy S9, S9+ en Galaxy Note 9 duiken op lees verder

mechanische hersenen

Hoeveel werkgeheugen heeft je smartphone nou eigenlijk echt nodig? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters