Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering

Google is inmiddels alweer aanbeland bij Android 8.0 ofwel Android O. Het besturingssysteem van Google krijgt binnenkort weer een grote update en dat wil Google op een mooi moment onthullen. De zoekgigant heeft de zonsverduistering in de Verenigde Staten van 21 augustus uitgekozen. De zon vormt dan tijdelijk een grote O.

Android O livestream

Dat doet het bedrijf door op die dag een Android O livestream te houden. Deze livestream heeft Google via Twitter aangekondigd, met een korte video waarin onder meer het webadres van de stream te zien is.

Er is inmiddels al redelijk veel bekend over de features van de nieuwe versie van Googles besturingssysteem. Android O heeft volgens de geruchten onder meer picture in picture-modus, zodat je met meerdere apps tegelijkertijd kunt multitasken. Ook de interface gaat op de schop en zouden er eindelijk notificatiebadges naar Android O komen. Voor meer mooie nieuwe functies van Android kun je hier klikken.

En die naam?

Over de naam bestaat nog enige onduidelijkheid. We gaan er eigenlijk van uit dat Android 8.0 de naam Android Oreo gaat krijgen. Dat is echter niet helemaal zeker. In een Google I/O-presentatie spotten een aantal mensen namelijk de naam oatmeal cookie. Maar Android 4.4 KitKat heette aanvankelijk ook key lime pie, dus het kan zijn dat het hier om een placeholder gaat. Evan Blass lijkt in ieder geval nog steeds uit te gaan van de naam waar velen al om roepen.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”nl”><p lang=”en” dir=”ltr”>Happy Eclipse. <a href=”https://t.co/6X2HsamS8N”>pic.twitter.com/6X2HsamS8N</a></p>&mdash; Evan Blass (@evleaks) <a href=”https://twitter.com/evleaks/status/898582889335574528″>18 augustus 2017</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters