Zoveel gaan de iPhone 7 en iPhone 7 Plus kosten

Apple is afgelopen maandag begonnen met het versturen van de uitnodigingen voor zijn iPhone event dat volgende week woensdag, 7 september, gehouden zal worden. Tijdens dit event zal het Amerikaanse bedrijf waarschijnlijk zijn twee nieuwe iPhones aankondigen: de Apple iPhone 7 en Apple iPhone 7 Plus. Van beide toestellen zijn vandaag de prijzen online verschenen.

Specificaties

HomeknopEen paar dagen geleden zijn er reeds specificaties gelekt van Apple zijn nieuwe iPhones. De iPhone 7 zou, net zoals de Apple iPhone 6s (Plus), 2GB aan werkgeheugen krijgen. De iPhone 7 Plus zou, als duurdere variant van de twee nieuwe iPhones, volgens gelekte informatie maar liefst 3GB aan werkgeheugen krijgen. Ook zullen beiden telefoons voorzien worden van een nieuwe processor, waarschijnlijk de Apple A10-processor.

Prijzen

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De prijzen van de nieuwste generatie iPhones zouden iets hoger worden vergeleken met de vorige generatie. Zo zou de 32GB-versie van de iPhone 7, die de 16GB-variant van de iPhone 6s zal vervangen, ¥5288 gaan kosten. Omgerekend is dit maar liefst ruim €700. De 128GB-versie zal ¥6088 (€816) kosten terwijl de 256GB-versie van de iPhone 7 voor ¥7088 (iets meer dan €950) over de toonbanken zal gaan.

Bij de iPhone 7 Plus komt er nog een schepje bovenop: voor de 32GB-variant zal je makkelijk ¥6088 (€816) betalen. Voor de 128GB-versie wordt dit ¥6888 (€923) en bij de 256GB-versie stijgt de prijs tot ¥7888 (€1057).

Opslaggeheugen

Volgens andere geruchten heeft Apple ervoor gekozen zijn iPhone 7 (Plus) te voorzien van  32GB, 128GB of 256GB aan intern geheugen. Hoewel 32GB nog altijd niet bijzonder veel is voor een smartphone in deze prijsklasse, zijn we wel blij om te zien dat Apple eindelijk de 16GB-variant van zijn iPhone verleden tijd zal maken.

Beschikbaarheid

De uitnodigingen die Apple maandag heeft verstuurd is van toepassing op een evenement dat op 7 september zal gehouden worden. Het is nog niet officieel bevestigd wanneer de iPhones beschikbaar zullen zijn voor de consument. Wel zeggen sommige, betrouwbare, bronnen dat de nieuwe iPhones vanaf 23 september beschikbaar zullen zijn. Andere, ook betrouwbare, bronnen verwachten de iPhones weer een weekje eerder. Hoe dan ook, we gaan het allemaal meemaken op 7 september.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters