‘Zoveel gaat de Nintendo Switch kosten’

De Japanse publicatie Nikkei heeft de vermeende uiteindelijke verkoopprijs van de Nintendo Switch onthuld, de bijzondere nieuwe console van Nintendo.

Nintendo Switch

Nintendo Switch
De Nintendo Switch

Komende vrijdag zal Nintendo officieel de Nintendo Switch presenteren. We zagen de bijzondere console al voorbijkomen in een promotievideo en een optreden in een Amerikaanse Late Night show, maar we weten eigenlijk nog vrij weinig over de Switch. Vooral als het om technische details gaat bestaat er veel onduidelijkheid. Je kunt de console uit zijn dock tillen en vervolgens als een tablet gebruiken. Vervolgens kun je de zijkanten los klikken en als controllers gebruiken. Een origineel concept dus, typisch Nintendo.

Prijs

Maar hoeveel mag dat gaan kosten? De concurrerende consoles van Sony en Microsoft zijn al een tijdje uit en daarmee al een stuk goedkoper geworden. De Japanse publicatie Nikkei heeft wellicht een antwoord op die vraag. Het is ondertussen bijna een traditie geworden: Nintendo plaatst een teaser voor een nieuw product, en Nikkei verklapt vervolgens vlak voor de officiële onthulling een belangrijk detail. De publicatie voorspelde de Nintendo DSi, onthulde specificaties van de 3DS en kwam in de buurt van de verkoopprijs van de Wii U. Nikkei voorspelde dit weekend dat de Nintendo Switch ongeveer ¥25,000 gaat kosten. Dat komt neer op $215.

Korreltje zout

Dat is een zeer competitieve prijs, maar neem dit nieuws vooral met een korreltje zout. Het blijft een inschatting, al is het wel een goed ingelichte en onderbouwde inschatting. Bovendien zal de internationale prijs waarschijnlijk niet direct correleren aan de Japanse prijs. De kans is groot dat er uiteindelijk dus een prijskaartje van €249,99 aan de console zal gaan hangen. Dat is nog steeds een scherpe prijs, waarmee de Japanse gamefabrikant wellicht diehard gamers kan overtuigen. Komende vrijdag horen we hopelijk meer over de prijs van de Nintendo Switch.

Bron: Nikkei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters