ZTE Blade V9 en V9 Viva onthuld: glanzende middenklassers met dubbele camera

ZTE is samen met Huawei één van de smartphonemakers waarvan Amerikaanse inlichtingendiensten zeggen, dat deze connecties zouden hebben met de Chinese overheid en mogelijk de smartphones zouden gebruiken om op Amerikaanse bodem te bespioneren. Het lijkt wat vergezocht en tegelijkertijd iets dat elke overheid waarschijnlijk doet. Waar of niet, ZTE maakt in ieder geval wel gelikt uitziende toestellen en demonstreerde dit weer tijdens MWC 2018 met de ZTE Blade V9 en Blade V9 Vita.

ZTE Blade V9

Bij het zien van de ZTE Blade V9 is één van je eerste gedachten, dat ZTE het toestel een extra laagje gloss spray heeft gegeven. Het is biologerend, hoe glanzend de telefoon is met zijn metalen en glazen behuizing. De Blade V9 is een middenklasser met een 5,7 inch display en de populaire 18:9 beeldverhouding. Aan de achterkant vinden we een dubbele camera, welke bestaat uit een 16 megapixel hoofdcamera en een 5 megapixel lens voor data over diepte. Deze zou geweldig werken in een wat minder goed verlichte omgeving. Aan de voorkant is de telefoon uitgerust met een 8 megapixel camera voor je selfies.

ZTE Blade V9

Onder de motorkap heeft ZTE  gekozen voor een Snapdragon 450 in combinatie met 3G RAM en 32GB opslagruimte of 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Een beetje verrassend is dat je het toestel nog oplaad via een micro-USB draadje in plaats van USB-C, maar aan de andere kant heeft hij nog wel een headphone jack. Verder komt het toestel met een vingerafdrukscanner aan de achterkant, een 3.100 mAh batterij en draait hij meteen op Android Oreo.

ZTE Blade V9 Vita

De ZTE Blade V9 Vita is het kleinere broertje van het stel en heeft het glanzende design overgenomen van broerlief. Het toestel is uitgerust met een 5,45 inch display, welke ook een aspect ratio heeft van 18:9. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 435 en combinatie 2GB RAM en 16GB opslagruimte of 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Om de één of andere reden komt het kleinere toestel wel met een iets grotere batterijcapaciteit van 3.200mAh.

ZTE Blade V9

Verder vinden we aan de achterkant ook weer een dubbele camera, maar deze keer met een 13 megapixel en 2 megapixel lens. Voor je selfies is er aan de voorkant een 5 megapixel camera.

ZTE Blade V9

Prijzen

De ZTE toestellen zullen over niet al te lange tijd beschikbaar zijn op geselecteerde markten in Europa, Mexico en China. Om de Blade V9 te bemachtigen zul je 269 euro moeten neertellen en voor de Blade V9 Vita is dat 179 euro.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters