ZTE Iceberg: bizarre smartphone heeft twee notches

Sinds de onthulling van de iPhone X is de notch een gigantische trend. De controversiële uitsparing werd aanvankelijk nog weggewoven, maar is nu op vrijwel elk nieuwe Android toestel te vinden. In dat opzicht loopt een groot deel van de markt nog steeds achter Apple aan.

ZTE Iceberg: Android smartphone met twee notches

Al is dat volgens merken als OnePlus absoluut niet het geval. Hoe zij de notch van de OnePlus 6 verdedigden, lees je hier. We hebben het nu namelijk over een andere Chinese fabrikant, ZTE. ZTE gaat er binnenkort blijkbaar nog een flinke schep bovenop doen.

De nieuwe Android smartphone van het merk heeft namelijk niet een, maar twee notches. Althans, als we mysterieuze renders moeten geloven. Het gaat om een conceptmodel genaamd ZTE Iceberg. Of het toestel daadwerkelijk uit gaat komen, is dus nog maar de vraag.

ZTE ICeberg notch

De ZTE Iceberg heeft zowel aan de boven- als onderkant een notch. Aan de bovenkant zit de selfiecamera in de uitsparing, evenals een aantal sensoren. In de onderste notch zit een tweede speaker, voor stereo-geluid. Verder vallen vooral de hoeken van de smartphone op.

Die zijn iets rechthoekiger, en doorzichtig. Het levert een strak en opvallend design op. En verder? Verder weten we nog niks over deze mysterieuze gadget. Er zijn geen gelekte specificaties, naast wat er op de renders te zien is. We zien een dubbele camera aan de achterkant, en een setje pins aan de achterkant voor modulaire accesoires.

ZTE ICeberg notch

Voorlopig blijft het hoogstwaarschijnlijk bij een slim stukje marketing. Aan de andere kant dachten we dat pas ook bij Vivo’s futuristische concepttelefoon, en die komt ook echt op de markt. We houden je op de hoogte!

🔥Lees ook: Dit is de Google Pixel 3 waar fans van dromen

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters