ZTE Iceberg: bizarre smartphone heeft twee notches

Sinds de onthulling van de iPhone X is de notch een gigantische trend. De controversiële uitsparing werd aanvankelijk nog weggewoven, maar is nu op vrijwel elk nieuwe Android toestel te vinden. In dat opzicht loopt een groot deel van de markt nog steeds achter Apple aan.

ZTE Iceberg: Android smartphone met twee notches

Al is dat volgens merken als OnePlus absoluut niet het geval. Hoe zij de notch van de OnePlus 6 verdedigden, lees je hier. We hebben het nu namelijk over een andere Chinese fabrikant, ZTE. ZTE gaat er binnenkort blijkbaar nog een flinke schep bovenop doen.

De nieuwe Android smartphone van het merk heeft namelijk niet een, maar twee notches. Althans, als we mysterieuze renders moeten geloven. Het gaat om een conceptmodel genaamd ZTE Iceberg. Of het toestel daadwerkelijk uit gaat komen, is dus nog maar de vraag.

ZTE ICeberg notch

De ZTE Iceberg heeft zowel aan de boven- als onderkant een notch. Aan de bovenkant zit de selfiecamera in de uitsparing, evenals een aantal sensoren. In de onderste notch zit een tweede speaker, voor stereo-geluid. Verder vallen vooral de hoeken van de smartphone op.

Die zijn iets rechthoekiger, en doorzichtig. Het levert een strak en opvallend design op. En verder? Verder weten we nog niks over deze mysterieuze gadget. Er zijn geen gelekte specificaties, naast wat er op de renders te zien is. We zien een dubbele camera aan de achterkant, en een setje pins aan de achterkant voor modulaire accesoires.

ZTE ICeberg notch

Voorlopig blijft het hoogstwaarschijnlijk bij een slim stukje marketing. Aan de andere kant dachten we dat pas ook bij Vivo’s futuristische concepttelefoon, en die komt ook echt op de markt. We houden je op de hoogte!

🔥Lees ook: Dit is de Google Pixel 3 waar fans van dromen

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters