ZTE lanceert kickstarter campagne voor nieuwe smartphone

ZTE lanceert een kickstarter campagne voor een crowdsourced, zelfklevende smartphone. Je kunt zelf kiezen welke functies je wilt toevoegen aan de smartphone.

ZTE Hawkeye

De smartphone krijgt de naam ‘ZTE Hawkeye’. Bij de start van de campagne werd er een competitie georganiseerd met als doel de ’s werelds eerste crowdsourced smartphone te ontwerpen. Elke klant kon hierbij hun visie delen waarbij ze de beste smartphone moesten creëren, ook wel project CSX genoemd. Na 400 inzendingen uit meer dan 176 landen werd de winnaar de Hawkeye.

Eye-tracking systeem

De smartphone is bestuurbaar met je ogen, dankzij sensoren die de pupillen traceren. Het eye-tracking systeem maakt gebruik van twee laser-focusing camera’s die de bewegingen van de pupil meten. Dankzij dit systeem kunnen gebruikers door middel van het bewegen van de pupil door een pdf of book lezen. Je hoeft hiervoor niet je hoofd te bewegen.

Split-screen technologie

Ook is de smartphone zelfklevend, waardoor je deze kunt bevestigen aan een plat oppervlak of een muur. Daarnaast maakt het gebruik van de split-screen technologie, waardoor twee gebruikers tegelijkertijd naar verschillende content kunnen kijken. Iemand die aan de linkerkant staat van de mobiel ziet iets anders dan iemand die aan de rechterkant staat. ZTE vermeldt dat dit de eerste keer is dat deze technologie in een smartphone verwerkt zit.

Andere specificaties

Het scherm is een LCD scherm van 5,5 inch en is 2,560 bij 1,440 pixels. Er zijn dus eye-tracking camera’s en sensoren, een ambient licht sensor en het geheugen krijgt of 4 of 6GM RAM. Het krijgt de Snapdragon 821 of hoger van Qualcomm, 64 tot 128GB intern geheugen en een batterij tussen de 3500 en 4000maH. Op de achterkant van de Hawakeye zit een 16-megapixel camera, een 26mm lens en een voorcamera van 8 megapixel met een lens van 23mm. De smartphone kun vooraf bestellen voor 200 dollar. De drie kleuren waar je uit kunt kiezen zijn battleship grey, amaranth pink, big dip o’ruby, ball blue en apple green.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters