ZTE lanceert vier Androidtablets, twee met quadcore processor: de V9S, V96, PF 100 en T98

ZTE gebruikt het Mobile World Congress om vier nieuwe Androidtablets onder de aandacht te brengen, waaronder twee met een quadcore processor.

ZTE tablet

De vier tablets heten PF 100, T98, V96 en V9S. De eerste twee bezitten een Tegra 3 quadcore processor, de andere twee moeten het doen met een dualcore-exemplaar.

De PF 100 en de T98 lopen dus beide op het Tegra 3-platform, die vier processorkernen van 1,5 Ghz biedt. Er zit 1 Ghz RAM in en ondersteuning voor HSPA+. Het opslaggeheugen omvat 16GB, waarbij in deze apparaten geen microSD-kaart kan worden bijgeplaatst om dat te vergroten. Op de achterkant hebben beide apparaten een 5-megapixelcamera met autofocus en de mogelijkheid om in 720p videobeelden op te nemen. Boven het scherm is een 2-megapixelcamera geplaatst voor videochatten. Beide apparaten lopen op Android Ice Cream Sandwich.

De verschillen tussen de twee is het schermformaat. De ZTE PF 100 is een 10.1-inch exemplaar met WXGA-resolutie. De T98 is een 7-inch apparaat met dezelfde resolutie. Ook de 3G-capaciteiten zijn anders. De PF 100 kan quadband GSM aan, de T98 alleen dualband voor GSM- en CDMA-netwerken.

De dualcore tablets ZTE V96 en V9S zijn beide 10,1-inch groot. Ze bezitten een Snapdragonprocessor met twee kernen. De V96 loopt op een Qualcomm MSM8960 die is geklokt op 1,7 Ghz. De V9S loopt op de langzamere Qualcomm MSM8260 die het bij 1,2 Ghz houdt. Beide tablets hebben 1GB RAM en 16GB intern geheugen, maar ook geen opening voor een microSD-kaartje.

Ook de dualcore tablets hebben 5-megapixelcamera’s achter en een 2-megapixelcamera voor. De V96 loopt op Android Ice Cream Sandwich, de V9S moet het doen met het oudere Honeycomb 3.2. Over prijzen en leverbaarheid is nog niets bekend.

Bron: GSM Arena, foto van The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Android O Developer Preview 2

Wordt Android O al volgende week uitgerold naar deze smartphones? lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Android O Android Octopus

Heeft Google onthuld waar Android O voor staat met nieuwe easter egg? lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters