‘ZTE Quartz: smartwatch met rond design gelekt’

Langzaam maar zeker beginnen steeds meer smartphone bedrijven te spelen met smartwatches. Tijdens de Consumer Electronics Show aan het begin van het jaar bevestigde ook ZTE een Android Wear smartwatch te zullen uitbrengen. Dit zal het eerste wearable horloge van het bedrijf worden. Via Ventureware is bekend geworden dat het horloge onder de naam ZTE Quartz zal gaan. Ook het uiterlijk van de smartwatch kan al bekeken worden, dankzij een gelekte foto.

Rond design ZTE Quartz

Op de foto is te zien dat ZTE heeft gekozen voor de traditionele look van een horloge met een rond display. Behalve Apple, met de Apple Watch, kiezen de meeste bedrijven voor deze look.

ZTE Quartz

Specificaties

Op het moment zijn er verder niet ontzettend veel details bekend over de ZTE Quartz. Het horloge zou moeten komen met ondersteuning voor 3G/LTE connectiviteit. Het zou dus mogelijk moeten zijn om via de smartwatch telefoontjes te plegen en ontvangen, wanneer deze met een smartphone is verbonden. Eerder liet ZTE weten dat de eerste smartwatch van het bedrijf beschikbaar zou zijn via één van de grote Amerikaanse telecom providers. Ook maakte het bedrijf bekend dat de wearable uitgerust zou worden met een batterij met een superieure levensduur.

ZTE Quartz smartphone

Wat voor enige verwarring zorgt is het feit dat ZTE al eerder een apparaat heeft uitgebracht onder de naam Quartz. Twee jaar geleden zagen we de ZTE Quartz smartphone. ZTE lijkt het weer te willen proberen met de Quartz naam, aangezien de Quartz smartphone destijds niet veel aandacht heeft gekregen.

Android Wear 2.0

De ZTE Quartz zal draaien op Android Wear 2.0.,  de laatste versie van Google’s besturingssysteem. Het systeem zou later deze week officieel aangekondigd moeten worden.

Bron: Venture Beat

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters